Pertunmaan mökkiläinen, haluatko muuttaa maalle? Kunnassa käynnistyy hanke, jossa kartoitetaan vapaa-ajan asukkaiden halukkuutta muuttaa mökkipaikkakunnalle

Kyseessä on valtakunnallinen pilotti. Pertunmaa saa kokeilla Suomessa hanketta ensimmäisenä, sillä kunnassa on riittävät laajakaistayhteydet valmiina.

Tanja Rihu

Pertunmaalla halutaan vapaa-ajan asukkaista kunnan vakituisia asukkaita. 
Pertunmaalla halutaan vapaa-ajan asukkaista kunnan vakituisia asukkaita. 

Pertunmaalla on käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena on kartoittaa alueen vapaa-ajan asuntojen omistajien halukkuutta muuttaa kuntaan vakituisesti asumaan. Hankkeessa vapaa-ajan asunto muutettaisiin vakituiseksi asunnoksi.

— Tiedämme, että moni vapaa-ajan asukas on miettinyt Pertunmaalle muuttoa. Näiden hankkeiden avulla haluamme olla tukemassa muuttoa, sanoo hankevetäjä Esko Kilponen Vapaa-ajan asunnoista vakituiseksi asunnoiksi -hankkeesta.

Kyseessä on valtakunnallinen pilotti. Pertunmaa saa kokeilla Suomessa hanketta ensimmäisenä, sillä kunnassa on riittävät laajakaistayhteydet valmiina. Muita valtteja olivat hyvät liikenneyhteydet, ilmainen kunnallinen päivähoito ja puhdas luonto.

Hankkeen ensimmäisessä osassa vapaa-ajan asuntojen omistajilta kysytään kiinnostusta asiaan kirjekyselyllä. Omien muuttoaikeiden lisäksi heiltä kysytään muun muassa olisiko heillä tarvetta toimistotilalle tai halukkuutta perustaa Pertunmaalle yritys. Kirjeet saapuvat lähipäivinä ja niissä on vastausaikaa vuoden loppuun.

Hankkeen toisessa vaiheessa eli keväällä 2019 tehdään kiinteistöille muutossuunnitelmat, mikäli tälle saadaan rahoitus.

Luetuimmat