Säästöpankki Optialla yt-neuvottelut – Käteisen käsittely Mikkelissä loppuu

Henkilöstön määrä voi vähentyä.

Riitta Kumpulainen

Säästöpankki Optia toimii 14 paikkakunnalla.
Säästöpankki Optia toimii 14 paikkakunnalla.

Säästöpankki Optia aloittaa yhteistoimintaneuvottelut organisaation uudelleen järjestämiseksi ja tehtävien uudelleen jakamiseksi.

Optialla on toimipiste Mikkelissä. Pankki laajeni Mikkeliin, kun Suomenniemen Säästöpankki noin vuosi sitten sulautui Optian kanssa.

Pankki tiedottaa, että toimipisteiden lopetusta ei suunnitella. Yt-menettelyssä neuvotellaan mahdollisista henkilöstövähennyksistä ja kassapalveluiden eli käteisen rahan palvelun lopettamisesta useissa toimipisteissä. Yhtenä mainitaan Mikkeli.

Optia perustelee järjestelyitä asiakaskäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksilla sekä myös pandemian taloudellisilla vaikutuksilla.

Yt-menettelyllä voi olla vaikutuksia henkilöstömäärään, ja neuvottelut voivat johtaa maksimissaan 15 henkilön vähennykseen

Toimitusjohtaja Heikki Paasonen sanoo, että organisaation uudelleenjärjestelyn tavoitteena on jakaa tehtävät ja resurssit niin, että ne vastaavat asiakkaiden tarpeita.

Paasosen mukaan asiakkaiden tapa hoitaa talousasioitaan on muuttunut merkittävästi. Henkilökohtaisen palvelun merkitys ei ole vähentynyt, mutta konttoritapaamisten lisäksi digitaalisten palveluiden käyttäminen talousasioissa on yleistynyt.