Savonlinnaan on tarkoitus rakentaa uusi, noin 12 000 kerrosneliömetrin kaupparakennus

Savonlinnan kaupunki ja rakennusyhtiö Lehto Group ovat solmineet asiasta aiesopimuksen.

Savonlinnan kaupunki

Nojanmaan Itäkeskukseen on tarkoitus rakentaa uusi kauppakeskus. Nyt julkaistu havainnekuva ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta.
Nojanmaan Itäkeskukseen on tarkoitus rakentaa uusi kauppakeskus. Nyt julkaistu havainnekuva ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta.

Savonlinnan kaupunki ja rakennusyhtiö Lehto Group ovat neuvotelleet kaupparakennusinvestoinnista Savonlinnaan.

Osapuolet solmivat aiesopimuksen, jonka tavoitteena on rakentaa uudet tilaa vaativan kaupan tilat Nojanmaahan.

Lehto Groupin tavoitteena on rakentaa ns. Nojanmaan Itäkeskukseen noin 12 000 kerrosneliömetrin suuruinen toimitila siten, että aluksi toteutetaan 6 000 kerrosneliömetriä.

Jatkoinvestointina selvitetään toista saman kokoista rakentamishanketta. Rakennusinvestoinnin lisäksi Lehto Group aikoo hakea uuteen toimitilaan kaupallisia toimijoita.

– Kaupallisen investoinnin toteuttaminen on tullut mahdolliseksi, koska Parikkalan rajanylityspaikka muuttuu kansainväliseksi vuonna 2024. Tämä tuo Savonlinnan talousalueelle lisää ostovoimaa Venäjän puolelta. Kyse on Savonlinnan ulkopuolelta tulevista uusista kaupallisista toimijoista alueelle, kertoo hankejohtaja Joni Alatyppö Lehto Groupista tiedotteessa.

Lehto Groupin rakennusinvestoinnin arvioidaan tuovan Savonlinnaan noin 40–60 pysyvää työpaikkaa riippuen lopullisista toimijoista.