Hyvä puukauppavuosi näkyy Suur-Savon osuuspankissa talletuksina ja sijoituksina — Asuntolainojen kysyntä väheni

Vesa Vuorela

OP Suur-Savon teki alkuvuonna hyvää tulosta.
OP Suur-Savon teki alkuvuonna hyvää tulosta.

Maakunnassa viime vuonna vahvasti sujunut puukauppa näkyy Suur-Savon osuuspankin tulosluvuissa. Pankki kertoo metsärahojen osaltaan vaikuttavan sekä talletusten kasvuun että sijoitustuotteiden lisääntyneeseen myyntiin.

OP Suur-Savon talletukset ovat kasvaneet vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana 60 miljoonalla eurolla eli lähes 4 prosentilla.

Asiakkaiden sijoitusrahastoihin sijoittama pääoma kasvoi samaan aikaan 12 prosenttia eli noin 22 miljoonaa euroa ja vakuutussäästöt lähes 8 prosenttia eli noin 25 miljoonaa euroa. Tiedot selviävät Suur-Savon osuuspankin tiistaina julkaisemasta osavuosikatsauksesta.

Asuntokaupassa ja asuntorahoituksessa alkuvuosi sen sijaan on ollut viime vuoden alkua rauhallisempaa. Pankista nostettiin ensimmäisen vuosipuoliskon aikana uutta asuntolainaa 96 miljoonaa euroa, mikä on 10 prosenttia vähemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana.

Pankki luonnehtii talouskehitystään vahvaksi. Kulujen jälkeen liikevoittoa kertyi alkuvuonna yhteensä 14,2 miljoonaa euroa, mikä on selvästi viime vuotta enemmän, mutta toisaalta selvästi toissavuotta vähemmän.

OP Suur-Savon omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi edelleen alkuvuonna. Kesäkuun lopussa pankilla oli 68 520 omistaja-asiakasta mikä on lähes 2 000 enemmän kuin vuoden alussa.