Niina Kuuva Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtajaksi

Kuuva aloittaa järjestötehtävässä kokoaikaisesti helmikuussa.

Niina Kuuva toimi Puumalan vs. kunnanjohtajana viime toukokuuhun, ja siirtyi sen jälkeen maakuntaliiton töihin.
Niina Kuuva toimi Puumalan vs. kunnanjohtajana viime toukokuuhun, ja siirtyi sen jälkeen maakuntaliiton töihin.

Mikkeliläinen yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Kuuva on valittu Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtajaksi.

Kuuva, 34, on työskennellyt viime toukokuusta Etelä-Savon maakuntaliitossa ennakointiasiantuntijana. Sitä ennen hän toimi Puumalan vs. kunnanjohtajana puolitoista vuotta.

Kuuva saa johtaakseen Suomen Yrittäjien aluejärjestön, johon kuuluu noin 2 000 jäsenyritystä ja 19 paikallisyhdistystä. Jäsenyritykset työllistävät Etelä-Savossa yli 10 500 työntekijää.

— Yrittäjäyhdistyksen tulee palvella jäsenkenttää vaikuttamistehtävässä sekä osaamisen kehittämisessä, määrittelee Kuuva.

— Hain tehtävään, koska haluan olla rakentamassa yrittäjäystävällistä ja elinvoimaista Etelä-Savoa.

Kuuva aloittaa tehtävässään osin tammikuussa ja kokoaikaisesti helmikuusta alkaen.

Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja Nina Rasola sanoo aluejohtajan pestin herättäneen laajaa kiinnostusta ja hakijoiden olleen hyviä.

Hakijoita oli 24. Tehtävään etsittiin henkilöä, jolla on vahva tulevaisuuteen suuntautunut kehittämisote, ja Rasola katsoo Kuuvalla olevan hyvät lähtökohdat tehtävän hoitoon.

Yrittäjäjärjestön tavoitelistalla on saada yrittäjyyden olosuhteiden huomioiminen aluekehityksen kärkeen. Siihen liittyvät osaavan työvoiman saannin turvaaminen, yritysvaikutusten arviointi päätöksenteossa sekä Etelä-Savon imagon ja brändin kirkastaminen.