Savosolar kasvatti liikevaihtoa, tulos tappiollinen – Asiakkaiden investointipäätösten odotetaan vauhdittuvan

Aurinkolämpökeräimet päätyvät pitkälti vientiin.

Vesa Vuorela

Toimitusjohtaja Jari Varjotie Savosolarin tuotantotiloissa. Arkistokuva.
Toimitusjohtaja Jari Varjotie Savosolarin tuotantotiloissa. Arkistokuva.

Savosolarin liikevaihto kasvoi, mutta liiketulos oli yhä selvästi miinuksella.

Yhtiö on julkaissut viime vuoden tilinpäätöksensä. Savosolar valmistaa Mikkelissä aurinkolämpökeräimiä. Aurinkolämpöä hyödynnetään muun muassa kaukolämmön tuotannossa ja teollisissa prosesseissa.

Liikevaihto oli 5,1 miljoonaa euroa (3,4 miljoonaa edellisenä vuonna). Liiketulos oli pakkasella 3,9 miljoonaa euroa (-5,0).

Viime vuotta koskevassa katsauksessa toimitusjohtaja Jari Varjotie sanoo kannattavuuden kehittyneen myönteisesti ja kilpailukyvyn parantuneen tehostamistoimien ansiosta.

Takapakkia aiheutti covid-19 pandemia, joka viivästytti sovittujen järjestelmien toimituksia sekä asiakkaiden päätöksentekoa ja sopimusneuvotteluja. Poikkeukselliseen vuoteen nähden Varjotie on silti yhtiön suoritukseen tyytyväinen.

Kasvun takana on Savosolarin vahva markkina-asema Ranskassa ja ensimmäinen toimitus Saksaan.

Savosolar arvioi, että markkinoilla on patoutunutta kysyntää, johon yhtiö voi vastata, kun koronarajoituksia päästään purkamaan. Savosolar on vahvistanut myynti- ja projektiorganisaatioita.

Yhtiön osake on noteerattu Nasdaq-pörssin kasvuryitysten listalla Helsingissä ja Tukholmassa. Viime vuonna Savosolar keräsi merkintäoikeusannilla, siihen liittyvällä optio-ohjelmalla ja täydentävällä suunnatulla osakeannilla yhteensä noin 5,0 miljoonan euron nettovarat käyttöpääoman vahvistamiseksi.