Etelä-Savon pääomarahasto uhkaa jäädä toteutumatta – Rahaa pitäisi saada viikossa kasaan 250 000 euroa

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy vetoaa nyt alueen sijoittajiin rahastosta puuttuvan pääoman kokoon saamiseksi.

Vesa Vuorela

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy vetoaa alueen sijoittajiin, jotta koko pääomarahastohanke ei kaadu.
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy vetoaa alueen sijoittajiin, jotta koko pääomarahastohanke ei kaadu.

Etelä-Savon pääomarahasto on vaarassa jäädä toteutumatta, sillä rahastosta puuttuu vielä 250 000 euroa. Jos rahoja ei saada viikon aikana kasaan, koko hanke kaatuu.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy vetoaa nyt alueen sijoittajiin rahastosta puuttuvan 250 000 euron pääoman kokoon saamiseksi. Etelä-Savon kasvuyrityksiin sijoittavalla, minimissään 3,5 miljoonan euron rahastolla on enää reilu viikko aikaa kerätä puuttuva pääoma.

Pääomarahasto koostuu ely-keskuksen myöntämästä miljoonan euron pääomasta, jonka maksamisen ehtona on alueen kunnilta ja yksityisiltä sijoittajilta kerätty 2,5 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Mikkeli on päättänyt osallistua rahastoon 200 000 eurolla ja Pieksämäki 67 000 eurolla.

Pääomarahaston tavoitteena on kehittää alueellista elinvoimaisuutta, tukea alueelle sijoittuvia uusia ja jo toiminnassa olevia kasvuyrityksiä tekemällä niihin pääomasijoituksia sekä antaa muuta neuvontaa yritysten kehittämisessä. Toteutuessaan rahastolla arvioidaan olevan noin 10 miljoonan euron vipuvaikutus alueen kasvuyritysten investointeihin.

Tyypillisimmin rahastoa kiinnostavat yritykset, joiden liiketoiminnan voi odottaa moninkertaistuvan vuosien varrella. Rahaston avulla suunnitellaan rahoitettavaksi 15–25 yritystä. Ensisijoituksen suuruus olisi 25 000–150 000 euroa.