Nyt on tukkirekalla mittaa — Stora Enson puuajon uusi yhdistelmä näkyy myös Mikkelin ja Juvan teillä

Ajoneuvo kulkee tietyillä reiteillä tuotantolaitosten välillä.

Stora Enson tiedotus

Enonkoskelaisen yrityksen yhdistelmä on seitsemän metriä tavallista maksimittaa pitempi.
Enonkoskelaisen yrityksen yhdistelmä on seitsemän metriä tavallista maksimittaa pitempi.

Stora Enson tehtaiden ja sahalaitosten ympäristössä Itä-Suomessa liikkuu nyt uusi ajoneuvoyhdistelmä. Enonkoskelaisen Kari Malmstedt Oy:n HCT-tukkirekka on aloittanut puukuljetukset alueella, joka ulottuu muun muassa Juvalle ja Mikkeliin.

HCT-yhdistelmällä (high capacity transport) voi kuljettaa 25 prosenttia isomman puukuorman kuin perinteisellä tukkirekalla.

Stora Enson mukaan positiiviset vaikutukset kohdistuvat liikenneturvallisuuteen ja ympäristöön, koska päästöjen ja kuljetusten määrä vähenee. Puuta voidaan kuljettaa kerralla enemmän.

Kuljetusyrittäjä Kari Malmstedt kertoo, että yhdistelmän viimeiset asennustyöt tehtiin lokakuussa, ja ajoneuvo katsastettiin lokakuun lopulla. Testiajot ja lastaukset ovat sujuneet suunnitelmien mukaan.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi myönsi 92-tonniselle HCT-ajoneuvoyhdistelmälle raakapuun liikennöintiin poikkeusluvan kesäkuussa. Ajoneuvoyhdistelmä rakennettiin kesän ja alkusyksyn aikana.

Yhdistelmällä saa ajaa vain tietyillä, ennalta sovituilla reiteillä. Malmstedtin rekka liikennöi Stora Enson Itä-Suomen tehtaille kahdella reitillä: Savonlinna–Imatra–Joutseno–Kouvola–Mikkeli–Juva–Varkaus sekä Savonlinna–Kitee–Värtsilä–Uimaharju.

Ajoneuvoyhdistelmä on 32 metriä pitkä. Normaalisti tukkirekat ovat maksimissaan 25 metriä pitkiä. Yhdistelmää voi ajaa myös tavallisena 76-tonnisena rekkana ilman viimeistä perävaunua

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet