Kaupunkilehti: Suur-Savon Sähkö kosii Eseä Mikkelin kaupungilta

Suur-Savon Sähkön hallituksen puheenjohtaja kertoo yhtiön tehneen tarjouksen viime vuoden puolella.

Vesa Vuorela

Etelä-Savon Energia tuottaa kaukolämpöä ja sähköä Pursialan voimalassa sekä omistaa Mikkelin kaupunkitaajaman siirtoverkot.
Etelä-Savon Energia tuottaa kaukolämpöä ja sähköä Pursialan voimalassa sekä omistaa Mikkelin kaupunkitaajaman siirtoverkot.

Maakunnallinen Suur-Savon Sähkö on tarjoutunut ostamaan Etelä-Savon Energian (Ese) Mikkelin kaupungilta kokonaan tai osittain. Asiasta kertoo Mikkelin kaupunkilehti.

Lehden haastattelema Suur-Savon Sähkön hallituksen puheenjohtaja Matti Kunnas sanoo yhtiön esittäneen neuvottelutarjouksen Esestä jo viime vuoden puolella.

Kunnaksen mukaan vastausta Suur-Savon Sähkö ei ole saanut.

Kaupunki on kertonut selvittävänsä suhdettaan energiaomistuksiin. Mikkeli on teettänyt konsulttiselvityksen omistuksistaan, mutta johtopäätöksiä tai ratkaisuja ei vielä ole tehty.

Selvityksiä ovat vauhdittaneet kaupungin talousvaikeudet. Myynnillä tai yhtiön osan myynnillä Mikkeli voisi kohentaa talouden tilaa.

Vielä alkuvuodesta Mikkelin kaupungin luottamusjohto kiisti myyntiaikeet.

Kunnas sanoo kaupunkilehdelle, että Ese kiinnostaa, koska se on hyvin hoidettu energiayhtiö. Sen arvoksi hän laskee noin 360 miljoonaa euroa.

Suur-Savon Sähkön hallituksen puheenjohtaja toteaa yritysten koon kasvattamisen olevan investointivaltaisella alalla elinehto.

Mikkeliläinen Kunnas väistyy tänä vuonna hallituksen puheenjohtajan paikalta. Lehden mukaan paikka kiinnostaa toista suurta kuntaomistajaa, Savonlinnaa.