Mehiläinen otti kirin Mikkelissä ja aikoo kasvaa — "Kyllä tämän kokoiseen kaupunkiin 3–4 lääkäriasemaa mahtuu"

Yritys avaa tammikuussa työterveyspalvelupisteen Pieksämäelle.

Vesa Vuorela

Mehiläinen avasi yksityis- ja yritysasiakkaiden lääkäriaseman Porrassalmenkadulle. Palvelupäällikkönä toimii Leena Karvonen ja vastuulääkärinä Joona Jokela. 

Yksityinen terveysyritys Mehiläinen hakee vahvempaa asemaa Etelä-Savosta.

Mikkeliin maanantaina avatun lääkärikeskuksen lisäksi yritys avaa tammikuussa työterveyspalvelupisteen Pieksämäelle.

Mikkelin toimipistettä tiistaina esitellyt Mehiläisen aluejohtaja Andreas Taalas nimeää Mikkelin seudun tärkeäksi markkina-alueeksi. Mikkeli on ollut Mehiläiselle tätä ennen suurin kaupunki, jossa sillä ei ole terveys- ja työterveyspalvelujen yksikköä.

Lääkäriasemia Mehiläisellä on koko maassa 57.

— Lähdemme Mikkelissä kilpailijoihin nähden ehkä hieman takamatkalta, mutta kyllä tämän kokoiseen kaupunkiin ja lomaseudulle 3–4 toimijaa mahtuu, arvioi Taalas.

— Hyvin olemme jo asiakkaita saaneetkin muun muassa paikallisista yrityksistä.
Osin Mikkelin yksikkö saa työterveysasiakkaita yritysten kanssa solmittujen valtakunnallisten sopimusten kautta.

Mikkelissä yksityisiä lääkäriasemia ovat Terveystalo ja Ikioma. Etelä-Savon työterveys on keskittynyt työterveyspalveluihin, ja se omistaa enemmistön Ikiomasta.

Lääkärikeskus sijaitsee Porrassalmenkatu 16:ssa. Taalas katseli paikkoja sillä silmällä, että ne olivat remontoituinakin tuttuja hänen armeijavuosiltaan. Lääkärikeskukseen kuljetaan entisen ravintola Stopparin ovesta.

Erikoislääkäreiden vastaanottoa myös

Yksikkö työllistää alkuvaiheessa noin 10 työntekijää. Joukko koostuu työterveyslääkäreistä ja -hoitajista sekä yleis- ja erikoislääkäreistä. Lääkärikunta muodostaa kuukausipalkkaisista ja ammatinharjoittajista, ja osa käy Mikkelissä naapurimaakunnista.

Yksikönjohtaja Mila Korhonen sanoo, että henkilöstömäärä kasvaa kysynnän mukaan. Korhonen vastaa myös kolmesta keskisuomalaisesta yksiköstä.

Mikkelin toimipisteessä palvelupäällikön tehtävää hoitaa Leena Karvonen. Vastuulääkärinä toimii kuopiolainen työterveyslääkäri Joona Jokela, joka on aiemmin ollut toisen yhtiön palveluksessa Pieksämäellä.

Karvonen ja Jokela kertovat, että erikoislääkäripalveluista ensimmäiseksi alkavat ortopedin, gynekologin ja lastenlääkärin vastaanotot.

Mehiläinen avasi Mikkelissä tänä syksynä 56-paikkaisen vanhusten palvelutalon Villa Marskin. Lisäksi yhtiöllä on kaupungissa hammaslääkäriasema.

Pieksämäen työterveyspalvelupiste avaa 2. tammikuuta Keskuskatu 30:ssä, yksikönjohtajanaan Anne Karttunen.

Juttua korjattu kello 17.48. Vastuulääkärinä toimii työterveyslääkäri Joona Jokela.