Mikkeliin avataan toinen Subway-ravintola, joka on joinain päivinä auki aamuviiteen

Ketju työllistää syksyllä Mikkelissä noin 25 koko- tai osa-aikaista työntekijää.

Risto Hämäläinen

Uusi Subway-ravintola perustetaan entisen Biellan paikalle Porrassalmenkadulle. Se sijaitsee lähellä useita myöhään auki olevia baareja ja yökerhoja.

Pääasiassa täytettyjä leipiä tarjoava amerikkalainen pikaruokaketju Subway avaa Mikkeliin toisen ravintolan. 

Franchising-yrittäjä Pekka Rautiainen perustaa uuden ravintolan Porrassalmenkadulle. Aikaisemmin tiloissa toimi ravintola Biella.

Rautiaisella on tällä hetkellä ravintolat Savonlinnassa ja Mikkelin kauppakeskus Akselissa. Hänellä on luottoa kysyntään, sillä Akselin ravintolan myynti on kasvanut Rautiaisen omistuksessa kahdessa vuodessa 20 prosenttia. 

Uudella ravintolalla Rautiainen haluaa vastata asiakkaiden toiveisiin ilta- ja yömyynnistä. Uuden ravintolan on tarkoitus olla keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin auki aamuviiteen, muina päivinä todennäköisesti iltakymmeneen

— Tätä on pyydetty paljon. Haluamme tarjota vaihtoehdon yön nälkäisille, Rautiainen sanoo.

Uusi ravintola sijaitsee hyvin lähellä yökerho Vaakunaa ja Wilhelmiä sekä vastapäätä Keskusbaaria.

Akselissa Subwayn ravintola on mennyt kiinni iltakahdeksalta samaan aikaan kauppakeskuksen kanssa.

Ketju kasvaa Suomessa ja maailmalla

Subwayn toinen ravintola avaa alkusyksystä, todennäköisesti syyskuun alussa. Rautiainen palkkaa uuteen ravintolaan 15 työntekijää, mikä nostaa Subwayn Mikkelin työntekijöiden määrän noin 25:een. Joukossa on sekä koko- että osa-aikaisia.

Subway kasvaa vauhdilla kaikkialla. Kun Rautiainen aloitti Subwayn yrittäjänä vuonna 2012, Savonlinnan ravintola oli Suomen 94:s. Tällä hetkellä ravintoloita on maassa 173. 

Rautiaisen mukaan ketju kasvaa myös kansainvälisesti. Hänestä syy on ravintolan perustekemisessä eli nopeudessa, tuoreissa raaka-aineissa ja siinä, että asiakas saa itse valita annoksensa ainekset.

— Subwayn ajatuksena on tarjota asiakkaille terveellisempiä tuotteita kaupungin muun pikaruokatarjonnan vaihtoehdoksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet