Joensuulaisyritys osti Marski Datalta toimistotarvikkeiden liiketoiminnan

Kolme työntekijää siirtyy uuden omistajan palvelukseen.

Tuija Pauhu

Liiketoimintakauppa sisältää Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan toimistotarvike- ja työergonomia-liiketoiminnat. 
Liiketoimintakauppa sisältää Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan toimistotarvike- ja työergonomia-liiketoiminnat. 

Mikkeliläinen Marski Data on myynyt toimistotarvike- ja työergonomiatuotteiden liiketoiminta-alueen joensuulaiselle Systeema Oy:lle.

Liiketoimintakauppa sisältää Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan toimistotarvike- ja työergonomia-liiketoiminnat. Kaupassa Systeemalle siirtyy vanhoina työntekijöinä yksi henkilö jokaiselta paikkakunnalta.

Ergonomia-liiketoiminta käsittää muun muassa toimistokalusteet.

Yhtiöt tiedottivat strategisesta yhteistyökumppanuudesta keskiviikkona.

Marski Data jatkaa tulostus- ja ict-palveluiden toimittajana entisillä paikkakunnilla. Kolmen itäisen kaupungin lisäksi Marski Data toimii Helsingissä.

Systeema, entinen Pohjois-Karjalan Systema, on vuodesta 1981 Joensuussa toiminut toimistotarvikeliike, jolla on 20 työntekijää. Yritys tähtää liiketoimintakaupalla tuotetarjooman laajentamiseen, toiminnan laajamittaiseen kehitystyöhön ja markkina-aseman vahvistamiseen, määrittelee Systeeman toimitusjohtaja Matti Turunen.

Marski Datan konsernijohtaja Petri Eronen sanoo kumppanuuden kasvattavan tuotevalikoimaa sekä lisäävään palveluihin esimerkiksi kalustesuunnittelun.

Marski Data työllistää 50 ihmistä, ja yrityksen liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa. Myyty liiketoiminta-alue on muodostanut noin viiden prosentin osuuden konsernin liikevaihdosta.

Kauppasummaa osapuolet eivät julkista.

Juttua on muokattu 16:30.