Jukurit osti hotelli Uusikuun – Liigaseura etsii uusia tulonlähteitä urheilun ulkopuolelta

Esedu luopuu Uusikuusta ja majoitusliiketoiminnasta.

Mikkelin Jukurit

Arja Seppäsen johtama koulutusyhtiö myy Hotelli Uusikuun Mikkelin Jukureille, jonka puolesta kauppaa kätteli pääomistaja Heikki Viitikko.
Arja Seppäsen johtama koulutusyhtiö myy Hotelli Uusikuun Mikkelin Jukureille, jonka puolesta kauppaa kätteli pääomistaja Heikki Viitikko.

Jukurit laajentaa liiketoimintaansa ostamalla hotelli Uusikuun Mikkelin Raviradantieltä.

Ostaja on Jukurit HC Oy:n tytäryhtiö Kalevankankaan areena Oy, ja myyjä Etelä-Savon koulutus Oy eli ammattiopisto Esedu.

Jukurit asetti viime vuonna tavoitteekseen kasvattaa urheilun ulkopuolelta tulevaa liiketoimintaa. Jukurit HC Oy:n pääomistaja ja hallituksen jäsen Heikki Viitikko sanoo tehdyn kaupan olevan ensimmäinen askel liiketoiminnan laajentamisen polulla.

– Uusia on tarkoitus ottaa, mutta mitään valmista ei ole vielä kerrottavaksi. Mahdollisesti laajennamme myös kiinteistösijoittamisen puolelle.

– Suhteellisen pienillä talousalueilla operoivien Liiga-seurojen on oltava kaikissa toimissaan poikkeuksellisen kustannustehokkaita ja samalla etsittävä tulonlähteitä urheiluliiketoiminnan ulkopuolelta, toteaa Viitikko.

Hotelli on etenkin omatoimi- ja työmatkailijoiden suosima. Toiminta perustuu nettivarauksiin ja ovikoodeihin. Uusikuussa on yhteensä 49 huonetta.

Jukurit pyrkii nostamaan käyttöastetta ja lisäämään palveluita. Viitikon mukaan hotellissa on kannattavalle liiketoiminnalle pohjaa.

– Uusikuussa käyttöastetta pystyy parantamaan, ja näimme siinä markkinaraon.

Suunnitelmissa on muun muassa aamiaispalvelu.'

Hotellitoiminta siirtyy Jukureille 1. heinäkuuta. Kiinteistön omistaa Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy, joka on Mikkelin kaupungin omistama kiinteistöosakeyhtiö.

Esedu on etsinyt hotellitoiminnalle ostajaa, koska sitä ei saatu kytkettyä tarpeeksi tiiviiksi osaksi opetusta.

Esedun toimitusjohtaja Arja Seppänen pitää ostajan löytämistä ja majoituskapasiteetin säilymistä kaupungissa lottovoittona. Esedu aikoo tehdä tiivistä yhteistyötä Kalevankankaan areena Oy:n kanssa ja käyttää koulutuksessa majoitukseen Uusikuuta.

Juttua muokattu kello 14.35: Täydennetty ja lisätty Viitikon kommentteja.