Virtasalmen Viljatuote on Etelä-Savon vuoden yritys — Katso, ketkä kaikki palkittiin yrittäjägaalassa

Yrittäjägaalassa jaettiin yhteensä seitsemän palkintoa eteläsavolaisille yrityksille.

Jaakko Avikainen

Sari ja Petri Karjalaisen Virtasalmen Viljatuote Oy palkittiin lauantaina Etelä-Savon vuoden yrityksenä.
Sari ja Petri Karjalaisen Virtasalmen Viljatuote Oy palkittiin lauantaina Etelä-Savon vuoden yrityksenä.

Virtasalmen Viljatuote Oy on valittu Etelä-Savon vuoden yritykseksi 2018.

Yritys valmistaa luonnostaan gluteenittomia jauhoja ja jauhoseoksia sekä  rouheita, leseitä ja hiutaleita, joissa ei käytetä säilöntä- ja lisäaineita. Tuotteet jalostetaan Virtasalmella kuluttajatuotteiksi asti.

Vuoden yrityksen valitsi Etelä-Savon Yrittäjien, kauppakamarin, maakuntaliiton sekä Finnveran ja Fennian edustajista koostuva raati.

Palkinto jaettiin lauantaina Mikkelissä Yrittäjägaalassa.

Valintaan vaikutti Etelä-Savon yrittäjien tiedotteen mukaan etenkin se, että Virtasalmen Viljatuoteon ennakkoluulottomasti kehittänyt innovatiivista ja kannattavaa liiketoimintaa maataloudesta ja ollut koko ajan hereillä maailmanlaajuisten trendien muutoksessa.

Palkitsijoiden mukaan Virtasalmen Viljatuote on yritys, joka omalta osaltaan tukee Etelä-Savon maakuntastrategiaa tuottamalla hyvinvointia puhtaasta ruoasta.

Yritys on aikaisemminkin saanut tunnustusta oman alansa huippuyrityksenä. Virtasalmen Viljatuote sai vuonna 2016 vuoden gluteeniton yritys -tunnustuspalkinnon ja vuonna 2010 Virtasalmella valmistettu tattarilese palkittiin vuoden gluteeniton tuote -palkinnolla.

Mikkelin kaupungin palkinto Misawalle

Mikkelin Pursialassa toimiva Misawa Homes of Finland Oy palkittiin Etelä-Savon yritysgaalassa Mikkelin kaupungin yrityspalkinnolla.

Pääosin japanilaisomisteinen Misawa toimii Mikkelin Pursialassa mekaanisen puuteollisuuden alalla.

Sen päätuote on erikoismittainen lankku, jota käytetään pääasiassa Japanissa pientalojen rakentamiseen.
Palkitsijat luonnehtivat Misawaa vakaaksi työllistäjäksi, jonka toiminta on kaikilla mittareilla vakaata, pitkäjänteistä ja kannattavaa. Yritys vie myös osaltaan Mikkeliä maailmalle.

Pieksämäeltä palkittiin Rakennusliike U. Lipsanen

Pieksämäen kaupungin yrityspalkinnon sai Rakennusliike U. Lipsanen Oy. Valintaperusteissa korostuu yrityksen harjoittama tiivis yhteistyö muun muassa alueen oppilaitosten kanssa.

Yritys toimii jo nyt kolmannessa sukupolvessa. Sukupolvenvaihdokset ovat yhtiössä onnistuneet hyvin, sillä jokainen sukupolvi on onnistunut vähintään tuplaamaan edeltäjien liikevaihdon.

Yritys on merkittävä työllistäjä Pieksämäellä. Hiekanpään alueelle rakennetaan parhaillaan yläkoulua ja Etelä-Savon ammattiopistolle uusia tiloja. Lipsanen toimi myös Prisman uuden tavaratalon rakentajana.

Nuoren yrittäjän palkinto Mäntyharjuun

Vuoden 2019 nuorena yrittäjänä palkittiin Vierulan tila Mäntyharjusta.

Yrittäjät Tiina ja Mikko Kohonen saavat kiitosta muun muassa markkinointiosaamisestaan ja tuotekehityksestä. Tilan tuotteisiin kuuluvat muun muassa kuivatut marjat ja smoothie-jauheet.

Tilan liikevaihto on merkittävä maaseutuyritykseksi, ja erityisesti kesäkaudella se on merkittävä työllistäjä.

Kunniamaininnalla palkittiin Rakennusliike Avikainen Oy, joka oli vahva tekijä Mikkelin asuntomessujen toteuttamisessa.

Etelä-Savon vuoden yksinyrittäjänä palkittiin Kone-Sähkön omistaja Pasi Kaskinen.

Savonlinnan innovaatiopalkinnon sai Herttuala Oy, joka tuottaa lampailla veriplasmaa lääkediagnostiikkateollisuuden raaka-aineeksi.

Mikkelin kaupungin innovaatiopalkinto myönnettiin Inray Oy:n toimitusjohtajalle Janne Kovaselle. Inrayn päätuotteita ovat biopolttoaineen laatua mittaavat järjestelmät, joissa hyödynnetään uudenlaista röntgenteknologiaa. 

Mikkelin seudun vuoden 2018 matkailuteko -palkinnon sai Tertin Kartano Oy:n yrittäjäpariskunta Matti ja Pepita Pylkkänen.

Uutista täydennetty 28.1.: Lisätty tiedot Mikkelin kaupungin innovaatiopalkinnosta ja Mikkelin seudun vuoden matkailupalkinnosta.