Armi Salo-Oksa myi Marski Datan — Ostajat mikkeliläisyritykselle löytyivät läheltä

Marski-Data jatkaa perheyrityksenä.

Mikko Kontti

Petri Eronen, Armi Salo-Oksa ja Toni Salo julkistivat yritysjärjestelyn tiistaina.
Petri Eronen, Armi Salo-Oksa ja Toni Salo julkistivat yritysjärjestelyn tiistaina.

Marski Datan pitkäaikainen yrittäjä Armi Salo-Oksa on myynyt yrityksensä liiketoiminnan.

It-palveluihin erikoistunut 60 työntekijän yritys jatkaa mikkeliläisomistuksesssa. Uudet omistajat ovat konsernijohtajana jo aiemmin toiminut Petri Eronen ja Salo-Oksan poika Toni Salo, joka on omistanut Marski Dataa ja toiminut hallituksen jäsenenä sekä palvelupäällikkönä.

Salo-Oksa jatkaa hallituksen jäsenenä. Hän sanoo luopuvansa yrityksestä luottavaisin mielin ja olevansa tyytyväinen perheomistuksen jatkumiseen.

— Yritystä on kaikki vuodet kehitetty eikä vain viritetty myyntikuntoon. Omat 35 vuotta Marski Data -elämää on jo vienyt suurimman yrittämisen palon, kertoo Salo-Oksa.

Toisaalle kokoomuspoliitikolla tuntuu paloa vielä riittävän:

— Käytetään yrittämiseltä vapautuva aika vaikkapa Mikkelin energisoimiseen.

Konsernin liikevaihto viime vuonna oli noin 12 miljoonaa euroa, ja voittoa syntyi 640 000 euroa.

Järjestelyä on pohjustettu vuodesta 2013, jolloin liiketoiminta siirtyi paikkakuntakohtaisille tytäryhtiöille.

Yrityskauppa sisältää kaikkien liiketoimintayksiköiden liiketoiminnan Mikkelissä, Helsingissä, Joensuussa ja Savonlinnassa.

Uuden Marski Datan liiketoiminnan Eronen ja Salo omistavat 90-prosenttisesti. Mikkelin, Joensuun ja Savonlinnan vetäjät omistavat kukin 10 prosenttia johtamastaan tytäryhtiöstä.

Erosen mukaan yrityskauppa ei tuo mukanaan toiminnallisia muutoksia. Yritys aikoo olla vahva paikallinen toimisto- ja tietotekniikan palveluiden tarjoaja.

— Yrityksen kasvu on siirretty osaamiseen ja palvelutarjonnnan monipuolistamiseen, ja niihin panostetaan myös jatkossa, sanoo Eronen.

Luetuimmat