Suomenniemen Säästöpankki sulautui alkukesällä Optiaan — johdon mukaan kivuttomasti

Säästöpankkiryhmän suurin odottaa kasvua myös Etelä-Savosta mutta ei mitään jättiloikkia.

Taru Hokkanen

Tämän vuoden tammikuussa Suomenniemen Säästöpankin toimitusjohtaja Jan Korhonen (vasemmalla) ja Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Kalevi Hilli julkistivat sulautumissuunnitelman. Arkistokuva.
Tämän vuoden tammikuussa Suomenniemen Säästöpankin toimitusjohtaja Jan Korhonen (vasemmalla) ja Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Kalevi Hilli julkistivat sulautumissuunnitelman. Arkistokuva.

Säästöpankki Optia lataa maltillisesti kasvuodotuksia uudelle eteläiselle toiminta-alueelleen.

Optiaan toukokuun lopussa sulautunut Suomenniemen Säästöpankki on ehtinyt kuukauden verran vaikuttaa pankin osavuositulokseen, joka julkistettiin torstaina.

Pankin johdon mukaan yhdistyminen ei ole aiheuttanut tunteenilmaisuja tai asiakaskatoa, ja liiketoiminnan kehitykseen pankki on tyytyväinen.

— Alkumetrit ovat antaneet positiivista viestiä. Euroina kasvu näkyy vasta tulevassa ajassa, sanoo toimitusjohtaja Kalevi Hilli.

Hän sanoo pankin odottavan aluekonttorilta merkittävimpiä tuloksia parin-kolmen vuoden sisällä. Suuremman pankin uskotaan paremmin pystyvän vastaamaan erilaisiin asiakastarpeisiin ja sitä kautta alueellisen markkinaosuuden kasvavan.

— Konttoreilla on kaikkialla tietty kehityskäyrä, jota seurataan. Jättiloikkia emme lähde hakemaan.

Asiakkaita yli 81 000

Entiset Suomenniemen Säästöpankin toimipisteet Mikkelissä, Mäntyharjussa ja Lappeenrannassa ovat nyt osa laajalti Itä-Suomessa toimivan Optian 20 konttorin verkostoa.

Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa pankilla on 14 työntekijää. Aluekonttoria johtaa Pirkko Pöntinen. Suomenniemen Säästöpankin entinen toimitusjohtaja Jan Korhonen toimii Optian pankinjohtajana vastuualueena henkilöstöhallinto.

Optia on asiakasmäärältään Säästöpankkiryhmän suurin pankki. Sillä on fuusion jälkeen yli 81 000 asiakasta. Suomenniemen Säästöpankki kasvatti määrää yli kuudella tuhannella.

Tammi-kesäkuussa pankin liikevoitto yli kolminkertaistui 16 miljoonaan euroon. Hilli kertoo parannuksen perustuvan arvopaperisalkun kehitykseen. Luotonanto on vuodessa kasvanut 8 prosenttia.