Ainutlaatuisesta Pieksämäen Savonsolmusta tarjottiin huutokaupassa 183 000 euroa

Tarjoukset pitää vielä tarkistaa ennen kaupan syntymistä.

Arja Reinikainen

Hotelli Savonsolmu on 1970-luvulla rakennettu ravintolahotelli.
Hotelli Savonsolmu on 1970-luvulla rakennettu ravintolahotelli.

Retrohenkiseksi ja uniikiksi luonnehditusta Pieksämäen Hotelli Savonsolmusta tarjottiin julkisessa huutokaupassa 183 000 euroa.

Vielä ei ole varmuutta, toteutuuko kauppa kyseisellä hinnalla. Huutokauppa käytiin verkossa, ja se päättyi sunnuntai-iltana.

– Nyt pitää selvittää viimeisessä vaiheissa mukana olleiden huutajien yhteystiedot ja katsoa löytyykö meillä yhteinen näkemys, toteaa konkurssipesän hoitaja, asianajaja Pekka Tuppurainen.

– Tähän menee joitakin päiviä.

Hotelli Pieksämäki Oy asetettiin konkurssiin 20. helmikuuta. Huutokauppa koski konkurssiin menneen yrityksen sataprosenttisesti omistaman kiinteistöosakeyhtiön osakekantaa. Kiinteistöyhtiö ei ole konkurssissa, ja se omistaa hotellirakennuksen.

– Tämä voi hieman mutkistaa kaupan syntymistä. Toivottavasti ostaja on myös tietoinen kiinteistöyhtiön taloudellisesta tilanteesta, siis siitä millaista yhtiötä osakkeilla omistetaan ja hallitaan, muotoilee Tuppurainen perusteen jatkoselvittelylle.

"Syntyi aito kilpailu"

Hän uskoo kuitenkin tarjoajien olleen todellisissa aikeissa liikkeellä.

Uudehkon omakotitalon hintaa vastaava tarjous voi kuulostaa vähäiseltä kohteesta, jossa on 94 hotellihuonetta ja 250 ravintolapaikkaa. Tuppurainen ei sanoisi niin.

– Huutokaupan alkuun nähden olen tyytyväinen siihen, että hinta nousi tuolle tasolle.

– Hotellista syntyi aitoa kilpailua, ja verkkohuutokauppa toi toivottua näkyvyyttä.

Hintatarjoukset olivat viime päiviin asti vain parin kymmenen tuhannen euron tuntumassa. Loppua kohti tarjouskilpailu yltyi, huutokaupoille tyypillisesti.