Teollisuusliiton lakko alkoi maanantaina — Otavan sahalla kukaan lakon piirissä oleva työntekijä ei pyrkinyt töihin, kertoivat lakkovahdit

Otavan sahalla on lakossa 60 työntekijää. Mukana lakoissa on yhteensä jopa noin 100 000 työntekijää.

Vesa Vuorela

Jomppa Korhonen, Jani Valhola ja Mikko Harju olivat lakkovahteina Otavan sahalla.
Jomppa Korhonen, Jani Valhola ja Mikko Harju olivat lakkovahteina Otavan sahalla.

Mikkelin Otavassa Versowoodin tehtaan edessä on normaalia maanantaipäivää hiljaisempaa. Syynä on Teollisuusliiton lakko, joka alkoi maanantaina. Lakko kestää yhteensä kolme päivää.

Mukana lakoissa on yhteensä jopa noin 100 000 työntekijää. Lakot koskevat yhdeksää Teollisuusliiton sopimusalaa ja yli 180:tä toimipaikkaa sekä Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja Ylemmät toimihenkilöt YTN:n alaisia työntekijöitä.

Otavan sahalla lakkovahteina seisoivat maanantaina iltapäivällä Jomppa Korhonen, Jani Valhola ja Mikko Harju. Tehtaalta on yhteensä noin 60 työntekijää lakossa.

Lakkovahtien mukaan kukaan työntekijä ei ole pyrkinyt töihin. Lakkovahdit tulivat paikalle kello kuusi aamulla.

— Parissa vuorossa on tässä oltu, tultiin vaille kuusi aamulla, käytiin syömässä ja sitten takaisin, kertoi Valhola.

Mikkelin seudulla lakko vaikuttaa Otavan sahan lisäksi UPM:n Pelloksen vaneritehtaiden toimintaan Ristiinassa sekä Exel Compositesin Mäntyharjun tehtaaseen. Pron kautta seuraus koskee myös esimerkiksi Rejlers Finlandia, jolla on toimisto Mikkelissä.

Vientialoja koskevissa työehtosopimusneuvotteluissa ei tapahtunut edistystä viikonloppuna. Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden välisen kiistan uutta neuvotteluajankohtaa ei ole tiedossa.