Metsä Wood hakee työntekijöitä Punkaharjun kertopuutehtaalle – Metsä Groupilla auki yhteensä 50 työpaikkaa Punkaharjulla ja Lohjalla

Punkaharjun tehtaanjohtajan Petri Mikkolan mukaan valtaosa eli 35 uusista työpaikoista tulee Punkaharjulle.

Antti Varonen

Metsä Group hakee viittäkymmentä työntekijää kertopuun tuotantoon. Osa avoimista työpaikoista on Metsä Woodin Punkaharjun tehtaalla.
Metsä Group hakee viittäkymmentä työntekijää kertopuun tuotantoon. Osa avoimista työpaikoista on Metsä Woodin Punkaharjun tehtaalla.

Metsä Group on käynnistänyt yhteensä yli 50 uuden moniosaajan rekrytoinnin kertopuun tuotantoon Metsä Woodin Punkaharjun ja Lohjan tehtaille, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Rekrytointi liittyy tehtailla viime vuosina tehtyihin laajennusinvestointeihin.

Punkaharjun tehtaanjohtaja Petri Mikkola kertoi torstaina aamupäivällä, että uusista työpaikoista suurin osa eli 35 tulee Punkaharjun Kerto-tehtaalle.

Metsä Groupin tiedotteen mukaan puurakentamisen tulevaisuudennäkymät ovat hyvät, ja rekrytoinnilla Metsä Group varautuu pitkällä aikavälillä osaamisen vahvistamiseen toimialalla ja vastaa ennakoivasti työntekijätarpeisiin.

– Tarjoamme tulevaisuuden työntekijöille mahdollisuuden kehittyä vastuullisen teollisuudenalan avaintehtävissä. Tuotannon toimintamallimme perustuu moniosaamiseen ja tiimityöskentelyyn, jossa työntekijät hallitsevat useita eri työtehtäviä tehtaillamme. Työ on vuorotyötä, Metsä Woodin henkilöstöjohtaja Reetta Lyytikäinen-Isonen sanoo tiedotteessa.

– Haemme henkilöitä, joilla on sopiva osaaminen, koulutustausta sekä halu kehittyä työssään.

Viimeinen hakupäivä marraskuussa

Soveltuva koulutustausta valittaville on tekniikan tai prosessiteollisuuden peruskoulutus, kuten puuteollisuuden, mekaanisen metsäteollisuuden, metsätalouden, kunnossapidon tai sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus.

– Tarjoamme näköalapaikan metsäteollisuudessa nykyaikaisesta teknologiasta ja Suomelle tärkeän raaka-aineen jalostamisesta kiinnostuneille tulevaisuuden työntekijöille. Työturvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää ja panostamme henkilöstömme turvallisuuteen jatkuvalla kouluttamisella sekä työympäristömme kehittämisellä, Metsä Woodin tuotanto- ja teknologiajohtaja Jari Tikkanen sanoo tiedotteessa.

Viimeinen hakupäivä uusiin työpaikkoihin on 20.11.2020.