Ruoankuljetuspalvelu Wolt harkitsee laajenevansa Mikkeliin — "Tavoitteenamme olisi avata vielä loppuvuoden aikana"

Wolt etsii Mikkelistä paraikaa lähettejä ja ravintoloita yhteistyökumppaneikseen.

Francis Joseph Dean / AOP

Woltille työskentelevät lähetit kuljettavat ruokatilauksia omilla kulkuneuvoillaan, esimerkiksi polkupyörällä.
Woltille työskentelevät lähetit kuljettavat ruokatilauksia omilla kulkuneuvoillaan, esimerkiksi polkupyörällä.

Ruoankuljetuspalvelu Wolt saattaa aloittaa toiminnan myös Mikkelissä.

— Selvittelemme parhaillaan mahdollisuuksia laajentumiselle, ja tavoitteenamme olisi avata Wolt Mikkelissä vielä loppuvuoden aikana, kertoo Woltin maajohtaja Henrik Pankakoski sähköpostitse.

Pankakosken mukaan palvelu etsii tällä hetkellä Mikkelistä yhteistyökumppaneikseen lähettejä ja ravintoloita.

Wolt toimii Suomessa nykyään 16 kaupungissa. Lisäksi sillä on toimintaa esimerkiksi useissa Pohjoismaissa ja Itä-Euroopassa.

Lähetti tuo ruoan kotiovelle

Wolt on suomalainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen ruoan kotiinkuljetusta sen yhteistyökumppaneina toimivista ravintoloista ja kahviloista.

Palvelun käyttäjä tekee tilauksen Woltin nettisivuilla tai puhelinsovelluksessa. Käyttäjä valitsee haluamansa ravintolan ja annoksen ja maksaa sen jälkeen Woltille. Tieto tilauksesta menee ravintolan lisäksi lähetille, joka toimittaa annoksen ravintolasta asiakkaalle.

Annoksen ja kuljetuksen kokonaishinta riippuu esimerkiksi kuljetettavan matkan pituudesta. Pankakoski kertoo, että Mikkelin kokoisissa kaupungeissa Woltin kuljetusalue on yleensä ollut noin 5–6 kilometriä keskustasta. Asiakas voi myös hakea annoksensa itse ravintolasta.

Lähetit eivät ole Woltilla työsuhteessa, vaan he työskentelevät esimerkiksi freelancereina tai oman firman kautta ja tekevät kuljetuksia silloin kun itse haluavat. Lähetillä tulee olla oma kulkuneuvo tilausten kuljettamiseen, esimerkiksi auto tai polkupyörä.

Samankaltaisella alustatalouden mallilla Suomessa toimii myös saksalainen Foodora.