Kantola & Koramo otti käyttöön uuden terminaalin – Mikkelistä keskuspaikka Etelä-Savoon

Uusi terminaalirakennus on sadan ihmisen työpaikka, kun kaikki käyttäjät lasketaan mukaan.

Kantola & Koramo

Uusi terminaali valmistui Työmiehenkadulle Tuskuun.
Uusi terminaali valmistui Työmiehenkadulle Tuskuun.

Kaukokiito ja sen Etelä-Savon liikenteestä vastaava Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy avasi maanantaina uuden terminaalin Mikkelin Tuskussa.

Yhtiö on toiminut Mikkelissä vuodesta 2014, tähän asti vuokratiloissa. Kuuden miljoonan euron investoinnilla Kantola & Koramo rakensi vanhan terminaalin viereen uuden. Siinä on tilaa 5 000 neliötä ja 31 lastauslaituria. Yritys toimi itse pääurakoitsijana.

Investointi merkitsee muutoksia Kaukokiidon terminaaliverkostoon ja muutamaa lisätyöpaikkaa.

– Mikkelistä tulee meidän Etelä-Savon keskuspaikka runko- ja jakelukuljetuksille, ja sieltä aletaan hoitamaan myös Varkauden alueen nouto- ja jakelukuljetuksia, kertoo Kantola & Koramon toimitusjohtaja Ville Koramo.

Varkaudessa terminaalitoiminnot lakkaavat vaiheittain tammikuussa.

Kantola & Koramon lisäksi kiinteistössä toimii kaksi elintarvikealan toimijaa. Logistiikkakeskus työllistää kaikkiaan noin 100 henkilöä, ja heistä 70 työskentelee Kantola & Koramon tai sen alihankkijoiden palveluksessa. Terminaalitoiminta on jokapäiväistä ja ympärivuorokautista.

Koramo sanoo, että asiakkaiden luottamus ja markkinaosuuden kasvu Etelä-Savossa mahdollisti investoinnin.

Koronasta harkinta-aika

Yritys hankki terminaalille tontin vuonna 2015. Sitä käytettiin pitkään kenttätavaran säilytyspaikkana ja kaluston pysähdyspaikkana.

Investointipäätös uuteen rakennukseen syntyi juuri ennen koronaepidemian tuloa. Koramon mukaan hankkeen keskeyttäminenkin oli vaihtoehto, mutta lopulta voitti usko, että tavara kulkee Suomen teillä jatkossakin.

Terminaalin kautta kulkee paljon muun muassa elintarvikekuljetuksia. Puolet kiinteistöstä on lämpötilasäädeltyä elintarviketilaa.

Tilat ovat aiempaa suuremmat, minkä yritys arvioi tehostavan tavaravirtojen läpimenoaikaa ja sesonkiaikojen toimitusvarmuutta.

Terminaalin viereen on tehty lisäksi 1 600 neliön pvc-halli eli lämmittämätön halli, jossa käsitellään kenttätavaraa säältä suojassa.

Kantola & Koramon kotipaikka on Kuusamossa, ja sillä on Itä-Suomessa kuusi terminaalia. Kaukokiito on perheyrityksiin perustuva kuljetusjärjestelmä, joka toimii kautta maan yhteensä 28 paikkakunnalla.