Työttömien määrä pysyi ennallaan syyskuusta lokakuuhun Etelä-Savossa – Työttömiä lähes tuhat enemmän kuin vuosi sitten

Työttömien osuus työvoimasta oli Etelä-Savossa lokakuussa 11 prosenttia.

Kalle Sipiläinen

Etelä-Savon ely-keskus ja Etelä-Savon te-toimisto julkaisivat lokakuun työllisyyskatsauksen.
Etelä-Savon ely-keskus ja Etelä-Savon te-toimisto julkaisivat lokakuun työllisyyskatsauksen.

Etelä-Savon te-toimistossa oli lokakuun lopussa työnhakijoita 14 300, mikä on noin 1 100 enemmän kuin vuosi sitten, selviää Etelä-Savon lokakuisesta työllisyyskatsauksesta.

Työttömien määrä nousi Etelä-Savossa vuodentakaisesta lähes 900:lla eli 15 prosentilla. Syyskuusta lokakuuhun työttömien määrä pysyi ennallaan. Työttömien osuus työvoimasta oli Etelä-Savossa lokakuussa 11 prosenttia.

Työttömien määrä nousi vuodentakaisesta selvästi kaikissa seutukunnissa: Savonlinnan seutukunnassa 12 prosenttia, Mikkelin seutukunnassa 14 prosenttia ja Pieksämäen seutukunnassa 24 prosenttia.

Lomautettujen määrä oli lokakuun lopussa 783 eli 34 prosenttia enemmän verrattuna vuodentakaiseen. Koko maassa lomautettuja oli 57 200.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa lokakuun lopussa 761, mikä on 97 henkilöä ja 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa lokakuun lopussa 3 045 henkilöä eli 363 vähemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 31 prosenttia, joka on maan kuudenneksi paras.

Pitkäaikaistyöttömiä on Etelä-Savossa lokakuun lopussa 1 838, eli 31,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Naisten pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi suhteellisesti hieman enemmän ollen 34 prosenttia.