Uuden Etelä-Savon pääomarahaston hallinnoinnin yhteistyökumppani on Redstone Nordics

Noin 3,5 miljoonan euron suuruinen Etelä-Savon pääomarahasto edistää paikallisten yritysten kasvua. Ensimmäiset sijoitukset tehdään arviolta keväällä 2020.

Vesa Vuorela

Pääomarahaston valmistelu alkoi kaksi vuotta sitten Mikkeli kehitysyhtiö Miksein toimesta.
Pääomarahaston valmistelu alkoi kaksi vuotta sitten Mikkeli kehitysyhtiö Miksein toimesta.

Etelä-Savon pääomarahaston hallinnoinnin yhteistyökumppaniksi on valittu Redstone Nordics Oy.

Uusi pääomasijoitusrahasto tuo paikallisille yrityksille uusia mahdollisuuksia kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Hanke pääomarahaston valmistelusta alkoi kaksi vuotta sitten Mikkelin kehitysyhtiö Miksein toimesta.

— Alueellinen rahasto on tärkeä työkalu maakunnan elinvoimaisuuden lisäämiseksi sekä uusien yritysten ja työpaikkojen aikaansaamiseksi. Rahastoa on valmisteltu ja odotettu kauan, joten teemme parhaamme, että rahasto saadaan perustettua pian ja toiminta käyntiin, kertoo Miksein kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin tiedotteessa.

Rahastosta tehdään sijoituksia 10 vuoden toiminta-aikana noin 15—20 kohdeyhtiöön. Ensimmäiset sijoitukset kohdeyhtiöihin tehdään arviolta vuoden 2020 keväällä.

Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit ovat yhteistyössä ely-keskuksen sekä yksityisten sijoittajatahojen kanssa perustamassa noin 3,5 miljoonan euron suuruista rahastoa.

Ely-keskuksen osuus rahastosta on miljoona euroa, kaupunkien osuus 0,4 miljoonaa euroa ja yksityisten sijoittajien osuus 2,1 miljoonaa euroa.

Kansainvälinen Redstone hallinnoi useita rinnakkaisia pääomasijoitusrahastoja.
Redstonen Nordics hallinnoi emoyhtiön pohjoismaisia rahastoasiakkuuksia.

Suomessa työskentelevät osakkaat, toimitusjohtaja Kaj Hagros ja osakas Oskari Lehtonen, ovat kokeneita ja tunnettuja startup-sijoittajia, neuvonantajia ja liiketoiminnan kehittäjiä.