Marjo Kaipainen tekee taas uutta ohjelmistotaloa — Kokeneen it-yrittäjän Dayroll sijoittuu Mikkeliin

Kaipainen ja toinen osakas Jari Hakulinen sanovat, että pienet yritykset tarvitsevat automatisoituja palveluita.

Taru Hokkanen

Marjo Kaipainen sanoo kokemuksesta, että Mikkelissä on softa-talon hyvä toimia, ja Heinävedeltä lähtöisin oleva pääomistaja Jari Hakulinen luottaa Kaipaisen näkemykseen.  
Marjo Kaipainen sanoo kokemuksesta, että Mikkelissä on softa-talon hyvä toimia, ja Heinävedeltä lähtöisin oleva pääomistaja Jari Hakulinen luottaa Kaipaisen näkemykseen.  

Monta yrityksen kuolemanlaaksoa on tullut koettua, ja niistä on ajan kanssa myös noustu, kertoo juvalainen Marjo Kaipainen.

Kokenut ohjelmistoalan yrittäjä on taas uuden edessä luottaen siihen, että seuraavakin laakso ylittyy.

Kaipainen perustaa Mikkeliin yhdessä Jari Hakulisen kanssa Dayroll-nimisen yrityksen, joka ryhtyy tarjoamaan toisille yrityksille pitkälle automatisoituja ja digitalisoituja työsuhteen ja palkanmaksun hallinnan palveluita.

Merkittävää yrityksen alussa on se, että osakkaiden oman sijoituksen lisäksi Etelä-Savon ely-keskus on päättänyt avustaa ohjelmistokehityksen hanketta noin 380 000 eurolla.

— Vuoden verran huilasin, ja nyt olen taas virtaa täynnä, vakuuttaa Kaipainen Mikkelin Tuma-talossa, jonka katon alla start-up-yritystä kehitetään.

Ihan alusta ei tarvitse aloittaa

Hänet tunnetaan hyvin hevospiireissä, mutta pitkä on ura myös it-alalla.

Kaipainen perusti aikoinaan Mikkeliin ohjelmistotalo Saima Softin. Se päätyi suuren Visman omistukseen vuonna 2015.

Kaipainen on toiminut myös henkilöstövuokrauksen ja henkilöstöhallintojen ohjelmistojen asiantuntijayritys HR House Group Oy:n johdossa sekä perustanut Mikkeliin toimipisteet Vismalle ja henkilöstövuokraukseen ja rekrytointiin erikoistuneelle Staffpointille.

— Monessa olen saanut olla mukana, ja sitä on tarkoitus nyt hyödyntää.

Visman asiakkuusjohtajan tehtävästä Kaipainen irtisanoutui vuosi sitten.

— Mitään uutta ei silloin ollut suunnitteilla.

— Päätin, että jos jotain vielä yritän, niin en jaksa aloittaa aivan alusta. Tässä se tavoite toteutuu, koska emme ole enää ihan pelkästään start-up. Myös mobiilialustaan tehtävä softa kiinnostaa.

Dayroll on vielä virallisesti Dayradar Oy, mutta nimi muuttuu. Pohjana on ohjelmistotalo Rainmakerin spin-off eli vanhasta yrityksestä irrotettu uusi yritys.

Myös Hakulisella on pitkä kokemus alalta. Hän kertoo Rainmakerissa linjatun, ettei se ole ohjelmistotalo. Irtonaisen aihion jalostamiseksi laadittiin nimilista ehdokkaista yritystoimintaa kehittämään, ja kärjessä oli Kaipainen.

— Vaikka tilitoimistot palvelevat, tällä alalla on vielä paljon tekemistä pienten ja keskisuurten yritysten prosessien automatisoinnissa ja käsityön vähentämisessä, sanoo Hakulinen.