Mikkeliläinen Valoe sopi yhteistyöstä saksalaisen sähköautovalmistajan kanssa

Valoen kumppani aikoo valmistaa 260 000 autoa kahdeksan vuoden aikana.

Jaakko Avikainen

Toimitusjohtaja Iikka Savisalon mukaan Valoen yhteistyökumppani Sono Motors on autoteollisuuden aurinkosähkösovellutusten pioneeri.
Toimitusjohtaja Iikka Savisalon mukaan Valoen yhteistyökumppani Sono Motors on autoteollisuuden aurinkosähkösovellutusten pioneeri.

Aurinkosähköjärjestelmiin ja paneeleihin erikoistunut mikkeliläinen Valoe on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen saksalaisen autonvalmistajan Sono Motorsin kanssa.

Valoen tiedotteen mukaan sopimus koskee itselataavan sähköauton aurinkosähkökomponentteihin liittyvää yhteistyötä.

Vuonna 2016 perustettu Sono Motors on kehittänyt uudenlaisen sähköauton, joka tuottaa auton pintaan integroiduilla aurinkokennoilla itse osan ajamiseen käytettävästä sähköstä.

Valoen ja Sono Motorsin yhteistyö alkoi jo vuonna 2018. Valoen tehtävänä oli kehittää Sono Motorsin kanssa tehokkaasti sähköä tuottavat ja auton ulkonäköön sekä teknologiaan sulautuvat aurinkopaneelit.

– Partnerisopimus Sono Motorsin kanssa on Valoelle suuri voitto. Kaksi vuotta jatkunut teknologiayhteistyö tuotti tulosta, sanoo Valoen toimitusjohtaja Iikka Savisalo tiedotteessa.

Sono Motors on tiedottanut, että Sion-nimistä sähköautoa aletaan valmistaa entisellä Saabin tehtaalla Ruotsin Trollhättanissa.

Yhtiö suunnittelee valmistavansa 260 000 autoa kahdeksan vuoden aikana. Tiedotteen mukaan Sono Motorsilta on tilattu ennakkoon yli 10 000 autoa.