Kun muut kivijalkakaupat pistävät pillit pussiin, pieksämäkeläinen yrittäjä Tea Sipinen laajentaa naistenvaateliikettään

Vuonna 1965 akkumyynnillä aloittanut yritys on myynyt vuosien varrella myös posliininmaalaustarvikkeita ja lahjatavaroita. Valaisimia on valikoimissa edelleen.

Arja Reinikainen

Yrittäjä Tea Sipinen uskoo, että kivijalkakauppoja tarvitaan jatkossakin.
Yrittäjä Tea Sipinen uskoo, että kivijalkakauppoja tarvitaan jatkossakin.

Yrittäjä Tea Sipinen Pieksämäeltä päätti pari vuotta sitten ottaa valaisinliikkeeseensä kokeeksi myyntiin erityisesti pluskokoisille naisille tarkoitettuja vaatteita.

Persoonalliset, värikkäät vaatteet herättivät pian kiinnostusta pienempikokoistenkin naisten keskuudessa.

– Vähän kerrallaan tuotevalikoima on laajentunut ja tilat ovat käyneet auttamatta liian pieniksi. Muutamien valvottujen öiden jälkeen päätin laajentaa nykyistä myymälää ostamalla Kalevankadun ja Keskuskadun kulmauksen tyhjillään olevan liikehuoneiston, kertoo Sipinen.

Uudistuneen Aritean myymälän ovet ovat auki, mutta virallisia avajaisia on suunniteltu vietettävän huhtikuun alussa.

Yrittäjänä Sipinen on vastavirtaan uija. Samaan aikaan kun moni muu kivijalkakauppias on pistänyt puotinsa kiinni, Sipinen laajentaa myymäläänsä.

– Uskon vahvasti siihen, että kivijalkakauppoja tarvitaan varsinkin vaatetuspuolella. Varsinkin naiset arvostavat sitä, että he pääsevät fiilistelemään uusia trendejä, hypistelemään ja sovittelemaan vaatteita, toteaa Sipinen.

Uudessa myymälässä Sipinen on panostanut tunnelmaan ja tuotteiden esillepanoon. Sekä Keskuskadun että Kalevankadun puolella myymälästä avautuvat suuret ikkunat.

Suunnitelmat muuttuvat kysynnän mukaan

Myymälän valikoimiin kuuluvat naisten juhla- ja arkivaatteet.

– Olen havainnut, että asiakkaat arvostavat vaatteiden persoonallisuutta, värikkyyttä ja rentoutta ja sen perusteella olen pyrkinyt etsimään tuotteita, joita ei välttämättä ole myynnissä Pieksämäellä eikä edes lähiseudulla, kertoo Sipinen.

Myymälän yhteydessä avataan koko Suomen toinen Kotirouva-tuotemerkin kauppa kaupan sisällä -myymälä.

Sipisen naistenvaateliikkeestä on parissa vuodessa muodostunut ilmiö.

–Olen ollut vähän hämmentynyt siitä, että kauppaan saattaa pumpsahtaa kerralla joukko naisia, jotka ovat tulleet Pieksämäelle varta vasten ostoksille, kertoo Sipinen.

Sipinen on yrittäjä, joka on valmis muuttamaan suunnitelmiaan kysynnän mukaan. Toistaiseksi Sipinen aikoo pitää myynnissä myös rajoitetusti valaisimet ja jatkaa myös kehystyspalvelua.

35 vuoden aikana valikoimiin ovat kuuluneet muun muassa posliininmaalaustarvikkeet ja lahjatavarat.

– Suunnanmuutokset on helppo toteuttaa, kun toimimme omissa liiketiloissa, toteaa Sipinen.

Perheyritys aloitti toimintansa vuonna 1965 akkumyynnillä, jonka jälkeen kuvaan tuli mukaan lasirakentaminen.