Suur-Savo varustaa Pieksämäen Prisman aurinkosähkön tuotantovalmiuteen — S-ryhmä rakentaa katoilleen aurinkopaneeleita

Sähköä tuotetaan toimipisteiden omaan käyttöön.

Mari Koukkula

Tuukkalan ABC, aurikopaneelit
Tuukkalan ABC, aurikopaneelit

S-ryhmä aikoo maan suurimmaksi aurinkosähkön tuottajaksi asentamalla Prismojen, S-marketien ja ABC-asemien katoille aurinkopaneeleja.
Järjestelmät tuottavat sähköä toimipisteiden omaan käyttöön.

Alueosuuskauppa Suur-Savolla ei toistaiseksi ole suunnitelmaa marketien laajempaan paneeleilla kattamiseen, mutta uudiskohteisiin järjestelmiä todennäköisesti aikaa myöten tulee.

— Tätä päivää sähköntuotantoratkaisut ovat, ja Pieksämäelle rakennettava uusi Prisma varustetaan tarvittavilla valmiuksilla paneeleita varten. Järjestelmät pitää ottaa huomioon muun muassa kantavuudessa ja läpivienneissä, sanoo Suur-Savon marketkaupan johtaja Iiro Siponen.

Pieksämäelle valmistuu Prisma marraskuussa.

Suur-Savolla on paneelit yhdessä kohteessa, Tuukkalan ABC:n toisella lappeella.

Koko maassa kaupparyhmä suunnittelee rakentavansa vuoden aikana paneelit noin 40 toimipisteeseen. Paneeleita asennetaan yhteensä noin 37 000.

Tavoitteena on uusiutuvan energian käytön lisääminen ja ilmastotavoitteiden mukainen päästöjen vähentäminen. S-ryhmä arvioi, että vuonna 2025 noin 80 prosenttia toimipisteissä kulutettavasta sähköstä tuotettaisiin omalla uusiutuvalla energialla. Suurin osa perustuu tuulivoimaan. Energiaa liikkeet tarvitsevat erityisesti kylmälaitteisiin ja jäähdyttämiseen.

Aurinkopaneelien toimittajaksi on valittu Fortum, joka vastaa hankkeen toteutuksesta.

Valtio tukee noin kahdeksan miljoonan euron hanketta 20 prosentin osuudella.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet