Lumme Energia laajeni länteen – Yritysjärjestelyllä asiakasmäärä kasvoi tuhansilla

Mikkeliläinen sähkönmyyntiyhtiö osti Satakunnasta Vatajankosken Sähkön sähkönmyyntiliiketoiminnan.

Tapo Lehtoranta sanoo Lumme Energian pyrkivän uusiin järjestelyihin energiayhtiöiden kesken.
Tapo Lehtoranta sanoo Lumme Energian pyrkivän uusiin järjestelyihin energiayhtiöiden kesken.

Suur-Savon Sähkön omistama Lumme Energia ostaa Pohjois-Satakunnassa toimivalta Vatajankosken Sähköltä sen sähkönmyynnin liiketoiminnan.

Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta sanoo kaupan kasvattavan yhtiön palveluverkostoa ja nostavan asiakasmäärää noin 10 prosentilla aiemmasta yli 100 000 asiakkaasta.

Osa sähkön ostajista on liikkuvaa sorttia, ja kuluttajamarkkina on kilpailtu.

Lehtoranta sanoo, että alalla pärjää ja palveluita pystyy kehittämään, kun asiakaspohja on riittävän iso ja toiminta tehokasta.

Uusia yhdistymisiä tulee

Hänen mukaansa alkanut energiayhtiöiden vähittämismyynnin liiketoimintojen yhdistyminen jatkuu.

Lumme Energia on asettanut tavoitteekseen olla sähkön vähittäismyynnin rakennemuutoksessa suunnan näyttäjä.

– Haemme orgaanista kasvua ja tällaisia yritysjärjestelyitä. Pienemmätkin yhtiöt ovat pitkään puhuneet keskittämisestä, mutta järjestelyitä on toistaiseksi tehty vähän, sanoo Lehtoranta.

Lumme Energian perustivat Suur-Savon Sähkö ja Etelä-Savon Energia (Ese) kolmisen vuotta sitten. Suur-Savon Sähkö osti viime vuonna Esen osuuden.

Vuosi sitten Lumme Energia hankki pääomistuksen aurinkoenergiaa tuottavasta Solarigo-konsernista.

Perinteiseen energiayhtiöön Solarigo ei kuitenkaan vertaudu, joten Vatajankosken Sähkön kauppa on Lumme Energialle ensimmäinen entisen toimialueen ulkopuolelle kohdistunut yritysjärjestely. Solarigon kanssa Lumme Energia kehittää aurinkoenergian teollisia ratkaisuja.

Toimipisteitä viisi

Lumme Energia perustaa Vatajankosken Sähkön kotipaikalle Kankaanpäähän toimipisteen. Niitä on entuudestaan Jyväskylässä, Savonlinnassa, Tampereella ja kotipaikka Mikkelissä.

Kaupan hintaa osapuolet eivät kerro.

Vatajankosken Sähkö on kuntaomisteinen seudullinen energiayhtiö. Se ilmoittaa jatkossa keskittyvänsä sähkönsiirtoon, kaukolämmön palveluihin ja uusiin tuotantoteknologioihin.