MPY:n toimitusjohtaja vaihtuu — Yhtiö erityttää liiketoimintansa verkko- ja yritysasiakkaille

Väliaikaisena toimitusjohtajana toimii Esa Matikainen. Vanha toimitusjohtaja lähtee uusiin töihin muualle.

Pekka Mehtälä lähtee MPY:ltä muihin tehtäviin.
Pekka Mehtälä lähtee MPY:ltä muihin tehtäviin.

MPY-osuuskunnan ja MPY-palveluiden toimitusjohtaja vaihtuu. Yhtiö kertoo, että toimitusjohtajana syyskuusta 2015 toiminut Pekka Mettälä on päättänyt jättää yhtiön ja siirtyy johtotehtäviin muualle.

Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty. Väliaikaisena toimitusjohtajana toimii MPY-palveluiden hallituksen puheenjohtajana toiminut Esa Matikainen.

Mettälä jatkaa hallituksen erityistehtävissä irtisanomisajan loppuun eli 16. syyskuuta saakka. MPY-palveluiden hallituksen puheenjohtajana toimii toistaiseksi aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Juha Paanila.

MPY-palvelut ja sen omistava MPY-osuuskunta ovat myös päättäneet eriyttää yritys- ja verkkoliiketoiminnan sekä konsernipalvelut omiksi yhtiöikseen.

MPY:n mukaan tämä mahdollistaa yritysasiakkaiden ja verkkoliiketoiminnan paremman kehittämisen. Jakautumista koskeva suunnitelma on päätetty jättää rekisteröitäväksi tulevalla viikolla.

Yhtiön verkkoliiketoiminta tapahtuu paikallisesti Etelä-Savossa ja se on hyvin päävoimavaltaista toimintaa. Yritysten tieto- ja viestintää MPY taas tarjoaa valtakunnallisesti. Toimialojen liiketoimintalogiikat siis eroavat selvästi.

MPY kertoo, että jakautumisen tavoitteena on mahdollistaa pääomien parempi kohdentaminen liiketoiminta-alueittain sekä selkeyttää liiketoimintojen johtamista ja sijoitustoimintaa.

MPY-osuuskunta on entinen Mikkelin Puhelinyhdistys. Tällä hetkellä yhtiön operatiivista liiketoimintaa pyörittää MPY-palvelut Oyj, jonka MPY-osuuskunta omistaa.