Kaakon Viestinnän yt-neuvotteluissa työt loppuivat kahdeltatoista

Kaakon Viestintä julkaisee Länsi-Savon lisäksi Uutisvuoksea, Etelä-Saimaata, Itä-Savoa, Kouvolan Sanomia ja Kymen Sanomia.

Kai Skyttä

Kaakon Viestinnän lehdet ovat osa Länsi-Savo-konsernia.
Kaakon Viestinnän lehdet ovat osa Länsi-Savo-konsernia.

Kaakon Viestinnässä syksyn aikana käydyt neljät eri yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Yhtiön hallinnossa sekä tilausmyynnissä ja -markkinoinnissa vähennettiin henkilöstöä kuuden henkilötyövuoden verran. Kouvolan lehtipainossa puolestaan neuvottelut päättyivät viiden henkilötyövuoden vähentämiseen.

Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan Imatran toimituksen henkilöstö vähenee yhden toimittajan verran. Vastedes Imatralla työskentelee päätoimittajan lisäksi seitsemän toimittajaa.

Imatran neuvottelujen perusteena oli Uutisvuoksen painetun lehden ilmestymispäivien vähentäminen. Ensi vuoden alusta Uutisvuoksi ilmestyy tilattavana lehtenä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Ilmaisjakelulehtien jakelu jatkuu entisellään torstaisin ja sunnuntaisin, ja myös digisisältöjen tuotanto jatkuu päivittäin.

Kaakon Viestintä on organisoinut uudelleen myös ilmoitustuotantonsa, joka keskitetään Lappeenrantaan. Tällä keskittämisellä ei ole tavoiteltu henkilöstövähennyksiä.

Länsi-Savo-konserniin kuuluva Kaakon Viestintä julkaisee Länsi-Savon lisäksi Uutisvuoksea, Etelä-Saimaata, Itä-Savoa, Kouvolan Sanomia ja Kymen Sanomia. Yhtiössä työskentelee noin 320 henkilöä.

Yt-neuvotteluja on käyty koko yhtiössä liikevaihdon laskun ja painettujen lehtien levikkien pienentymisen vuoksi. Edelliset neuvottelut päättyivät Kaakon Viestinnässä viime vuoden joulukuussa. Tuolloin henkilöstön yhteenlaskettu vähennys oli 30 henkilötyövuotta.