Pieksämäen Prisman avaus koittaa marraskuussa — Suur-Savon Heikki Hämäläisellä kovat odotukset

Osuuskaupan tavoitteena on padota karkaavaa ostovoimaa sen omalle toimialueelle.

Jaakko Avikainen

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen kertoi Prisman valmistumisesta tulosinfon yhteydessä.
Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen kertoi Prisman valmistumisesta tulosinfon yhteydessä.

Osuuskauppa Suur-Savo avaa Pieksämäelle Prisman marraskuussa. Tarkkaa päivää toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen ei vielä paljasta, mutta sanoo operaation varmasti näkyvän avaukseen satsaamisessa ja hintapanostuksina.

Osuuskauppa on toiminut Pieksämäen päivittäistavaramarkkinoilla S-marketilla. Se on parikymmentä vuotta vanha. Isommalla kaupalla Suur-Savo tavoittelee pysäyttävänsä seudun euroja omalle toimialueelle.

— Odotusarvot ovat kovat. Pieksämäen S-market on jo nyt myynniltään meidän suurin S-market. Tarkoitus on saada 10 miljoonan euron lisäys nykyiseen 15 miljoonan myyntiin, sanoo Hämäläinen.

Suur-Savo tavoittelee myynnin kasvua sekä ruokakaupasta että tavaratalovalikoimalla.

Pieksämäellä Suur-Savon jäsenpeitto on keskimääräistä pienempi, 71 prosenttia. Tämä ilmentää Hämäläisen mukaan sitä, että seudulta lähdetään usein ostoksille naapurimaakuntiin ja muun muassa Osuuskappa Peeässän alueelle.

Pieksämäen Prisma vastaa kooltaan ja valikoimiltaan suunnilleen Mikkelin Prismaa.
Päivittäistavaroiden lisäksi Prismaan tulee asumisen, pukeutumisen, ja vapaa-ajan tuotteita, kodinosasto sekä kesäpiha.

Henkilökunnan määrä, 50 työntekijää, lähes kaksinkertaistuu nykyiseen marketiin nähden. Johtajaksi on valittu Mikkelin Prisman päivittäistavaraosastosta vastaava Jari Liimatainen.

Prisma-hanke maksaa osuuskaupalle noin 20 miljoonaa euroa.

S-ryhmän omista erikoisliikkeistä saman katon alle sijoittuvat Emotion, Hius- ja kauneuskeskus Loiste sekä S-pankkipiste. Myös Lähi-Tapiola avaa palvelupisteen. Veturitallien yhteyteen tulee lisäksi ABC-mittarikenttä ja pesukatu.