Lontoon metron räjähdystä tutkitaan terroritekona, useita ihmisiä loukkaantunut — seuraa suoraa lähetystä

Räjähdys tapahtui metrovaunussa perjantain aamuruuhkassa.

Lontoon metrossa on tapahtunut räjähdys, jota epäillään terrori-iskuksi. Räjähdys tapahtui metrovaunussa Parsons Greenin metroasemalla kaupungin länsipuolella perjantain aamuruuhkassa.

Räjähdyksen voimakkuudesta ei ole tietoa. Poliisin mukaan metrossa oli tulipalo, mutta palon syytä ei vielä voida vahvistaa. Tapausta tutkitaan terroritekona, poliisi kertoo. Poliisin mukaan useita ihmisiä loukkaantui tilanteessa.

Mediassa loukkaantuneiden määrästä liikkuu ristiriitaisia tietoja, eikä vammojen vakavuudesta ole tietoa. Silminnäkijöiden mukaan joillain matkustajilla oli palovammoja kasvoissa.Paikalla olevan BBC:n toimittajan mukaan Parsons Greenillä vallitsi räjähdyksen jälkeen paniikki. Metroasemalta ulos pyrkivät ihmiset olivat saaneet juostessaan ruhjeita. Joidenkin brittimedioiden mukaan metrossa räjähti valkoinen säiliö, mutta viranomaiset eivät ole tietoja vahvistaneet.

Metrosta leviää kuvia, joissa näkyy metrovaunun lattialla oleva valkoinen ämpäri isossa muovikassissa. Ämpärissä näkyy johtoja ja liekkejä, ja sen väitetään olleen räjähdyksen lähde. Paikalla olevan Helsingin Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtajan Annamari Sipilän mukaansa metroaseman lähistö on eristetty korttelin alueelta, eikä sinne ole tällä hetkellä pääsyä.
—Täällä on suuri määrä poliiseja, pelastusajoneuvoja ja ilmassa helikoptereita, Sipilä kertoi saapuessaan paikalle noin kello 12 Suomen aikaa.

Lue koko juttu Helsingin Sanomista.

Jarno Hartikainen HS, Sara Vainio, HS

ilona.pesu@kaakonviestinta.fi