Metroaseman ulkopuolella räjähtänyt Tukholman eteläpuolella, yksi kuoli ja toinen loukkaantui — Ei epäillä terroriteoksi

AOP/Henrik Montgomery

Poliisit vartioivat Vårby gårdin metroaseman ulkopuolella räjähdyksen jälkeen.
Poliisit vartioivat Vårby gårdin metroaseman ulkopuolella räjähdyksen jälkeen.

Tukholman eteläpuolella Huddingessa Vårby gårdin metroaseman ulkopuolella tapahtui sunnuntaina kello 12:n jälkeen Suomen aikaa voimakas räjähdys.

Expressen-lehden mukaan räjähdyksessä kuoli mies ja loukkaantui nainen.

Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä murhayrityksenä ja yleisvaaran tuottamuksena. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä.

Sairaalaan vietiin noin 60-vuotias mies ja noin 45-vuotias nainen. Mies oli poliisin mukaan poiminut maasta esineen, joka räjähti. Naisella on vammoja kasvoissa ja jaloissa.

Aftonbladetin ja Expressenin tietojen mukaan räjähtänyttä esinettä epäillään käsikranaatiksi. Poliisi ei ole kommentoinut tietoa.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että pariskunta olisi ollut iskun kohteena, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Räjähdys tapahtui metroaseman ulkopuolella kello 12:n jälkeen Suomen aikaa. Pelastushenkilökunta ja poliisi hälytettiin paikalle. Paikalla on myös räjähdetutkijoita.

Metroasema ja sen ympärillä oleva tori on eristetty. Metroliikenne punaisella linjalla Masmon ja Vårbergin välillä on poikki.

Uutisen tietoja on päivitetty viimeksi 7.1. klo 15.37. Seuraa päivittyvää uutista Helsingin Sanomien verkkosivuilla.