Pakettiauto ajoi terassilla istuneiden ihmisten päälle Münsterissä Saksassa: Ainakin kolme ihmistä kuoli, kuljettaja surmasi itsensä

Useita kuoli ja jopa 30 loukkaantui, kun auto ajoi terassille Münsterin vanhassa kaupungissa. Poliisilla ei ole kuljettajan lisäksi muita epäiltyjä.

EPA-EFE/NORD-WEST MEDIA

Poliisin mukaan useita on kuollut ja loukkaantunut.
Poliisin mukaan useita on kuollut ja loukkaantunut.

Pakettiauto ajoi väkijoukkoon Münsterin kaupungissa läntisessä Saksassa lauantaina iltapäivällä. Useita on kuollut ja loukkaantunut, kertoo paikallinen poliisi.

Ainakin saksalainen uutissivusto RP-Online ja paikallinen Münstersche Zeitung kertovat, että ainakin kolme ihmistä on kuollut.

Myös poliisi vahvisti, että tapaus on vaatinut kuolonuhreja ja loukkaantuneita on jopa 30. Uutistoimisto Reutersin sekä AFP:n mukaan auton kuljettaja surmasi itsensä.

Poliisin mukaan ei vielä ole varmuutta, onko kyseessä terrori-isku vai ei. Tilanne on poliisin mukaan kuitenkin ohi, eikä kuljettajan lisäksi ole syytä epäillä muita ihmisiä osallisuudesta tapahtumaan.

Poliisi kehottaa välttämään tapahtumalla spekulointia ja pysymään poissa alueelta.

Tilanne tapahtui Münsterin vanhassa kaupunginosassa, tunnetun Kiepenkerl-veistoksen tuntumassa. Veistos sijaitsee aukiolla, jolle useat ravintolat ovat levittäneet terassinsa.

Twitterissä julkaistun kuvan perusteella pakettiauto näyttää ajaneen suoraan terasseille.

Seuraa päivittyvää juttua Helsingin Sanomissa.

Valtteri Parikka HS, Kaisa Hakkarainen, HS

Päivitetty 7.4. klo 18.58: Lisätty pääkuva.