New Yorkissa autoilija ajoi ihmisten päälle, useita kuolleita

Auto kaahasi pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden päälle. Poliisi ampui epäiltyä.

Kuva: EPA/Jason Szenes

New Yorkin poliisi tutkii ammuskelutapausta ja ihmisten päälleajoa Etelä-Manhattanilla. Amerikkalaismedian mukaan useita ihmisiä on kuollut. Myös loukkaantuneita on useita. Poliisi on ampunut epäiltyä. Asiaa tutkitaan terrorihyökkäyksenä.

— Edessäni pyörätiellä näen neljä polkupyörän romua, kauempana näkyy poliisiautoja, ambulansseja ja paloautoja, Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski kertoo New Yorkin Lower Manhattanilta.

Saarikosken saamien tietojen mukaan nyt jo pidätetty epäilty ajoi rannassa kulkevaa pyörätietä pyöräilijöiden ylitse.

— Kadut ovat suljetut ja helikoptereita kiertää tapahtumapaikkaa. Ihmiset seuraavat paikan päällä tapahtumia vakavina, mutta rauhallisina. New York on tottunut pahempaankin tällä alueella, Saarikoski kertoo puhelimitse New Yorkista.

Välikohtaus sattui tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa lähellä West Side Highwayta ja Chambers Streetiä, joka sijaitsee lähellä Battery Park Cityä, poliisi kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Useiden ihmisten päälle kaahattiin autolla lähellä Chambers Streetiä, paikallinen uutiskanava PIX 11 kertoi. Se mukaan ainakin viiden ihmisen päälle ajettiin.

Mediatietojen mukaan asemies avasi tulen ajoneuvosta Stuyvesantin koulun lähellä, uutistoimisto AFP kertoo. Koulua luonnehditaan julkiseksi eliittikouluksi.

Silminnäkijöiden mukaan yhdestä autosta nousi mies, jolla oli kaksi asetta. Sen jälkeen kuului laukauksia. Silminnäkijän kertoi nähneensä maassa makaavia ihmisiä Stuyvesantin koulun edustalla, Reuters kertoo.

Seuraa tilannetta Helsingin Sanomien jutusta.

Jukka Huusko HS Jukka Perttu, HS