Sivusto: Pietari anoo Putinilta kolmen vuorokauden viisumivapautta kaikille ulkomaalaisille

Pietari haluaa laajentaa 72 tunnin viisumivapauden koskemaan kaikkia matkailijoita. Nykyisin vain risteyilymatkustajat pääsevät kaupunkiin ilman viisumia.

Sini Juutilainen

Pietari haluaa laajentaa kolmen vuorokauden viisumivapauden koskemaan kaikkia liikennevälineitä. Arkistokuva.

Pietari toivoo kaupunkiin 72 tunnin viisumivapautta kaikille ulkomaalaisille. Pietarin turisminkehityskomitean suunnitelmasta kertoi venäläinen uutissivusto Fontanka.

Sivuston mukaan Pietari valmistelee viisumivapaudesta anomusta Venäjän presidentti Vladimir Putinille. Pietarin kaupunki haluaisi erityisalueeksi, jossa ei vaadita viisumia alle kolme vuorokautta kestäviltä vierailuilta.

Pietariin ei tällä hetkellä vaadita viisumia alle kolme vuorokautta viipyviltä risteilymatkustajilta. Fontankan mukaan Pietari toivoo, että viisumuvapaus laajennetaan koskemaan kaikilla liikennevälineillä saapuvia ulkomaalaisia. Siten se koskisi esimerkiksi Suomesta saapuvia Allegro-matkustajia.

Fontankan mukaan Pietarissa on tänä vuonna käynyt noin seitsemän miljoonaa matkailijaa. Yli kolme miljoonaa tämän vuoden matkailijoista on ollut ulkomaalaisia.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.