Mikkeliläislähtöistä Jaana Kervistä ei hirvitä lomailla Teneriffalla koronaviruksen takia: "Emme ole ihan välinpitämättömiä, mutta emme myöskään linnoittaudu hotellihuoneeseen"

Tiistaina Teneriffalle matkustaneen Kervisen mukaan sekä turistit että paikalliset ovat rauhallisella mielellä.

H10 Hotels

Karanteeniin määrätty Costa Adeje Palace -hotelli sijaitsee eri kaupungissa kuin missä mikkeliläislähtöinen Jaana Kervinen lomailee.
Karanteeniin määrätty Costa Adeje Palace -hotelli sijaitsee eri kaupungissa kuin missä mikkeliläislähtöinen Jaana Kervinen lomailee.

Mikkeliläislähtöisen Jaana Kervisen loma Teneriffalla alkoi tiistaina. Keskiviikkoon mennessä hän ei ollut havainnut mitään poikkeusjärjestelyjä, mitkä voisivat johtua saarella todetuista koronavirustartunnoista.

– Emme ole ehtineet vielä käydä paljoa missään. Eilen olimme syömässä, eikä kukaan siellä tai hotellissa ole puhunut mitään koronaviruksesta, Kervinen kertoo.

Kervinen lomailee lähellä Los Gigantesin kaupunkia. Karanteeniin asetettu Costa Adeje Palace -hotelli sijaitsee noin 25 kilometrin päässä kaupungista.

– Meillä ei ole minkäänlaista paniikkia. Ennemminkin vitsailemme, että juodaanko Coronaa ja pelataanko koronaa ja sellaista.

Käsiä pestään tiuhaan

Myöskään muut turistit tai paikalliset eivät Kervisen havaintojen mukaan vaikuta erityisen huolestuneilta tilanteesta.

– Eilen lentokentällä jollakulla, joka jakoi papereita tai karttoja, oli suusuoja, mutta muuten niitä ei ole näkynyt.

Vitsailemme, että juodaanko Coronaa. — Jaana Kervinen

Kervinen kertoo lukeneensa lehdistä Teneriffalla ilmenneistä koronavirustapauksista. Hän ei kuitenkaan ole tehnyt muutoksia lomasuunnitelmiinsa tapausten vuoksi.

– Tottahan se on, että pesemme käsiä paljon. Emme ole ihan välinpitämättömiä, mutta emme myöskään linnoittaudu hotellihuoneeseen, Kervinen kertoo.

Kervinen on syntyperäinen mikkeliläinen, joka muutti noin kolme vuotta sitten Turkuun. Mikkelissä hänet tunnettiin esimerkiksi perhekotiyrittäjänä.