”Hajulla ollaan oltu, mutta vainu ei riitä” — Pisteet lähtivät Tampereelle

Miika Roine iski maalin kuukauden tauon jälkeen.

Vesa Vuorela

Jukurit ja Tappara kohtasivat edellisen kerran Mikkelissä. Tappara vei tuolloin pisteet.
Jukurit ja Tappara kohtasivat edellisen kerran Mikkelissä. Tappara vei tuolloin pisteet.

Jukurien hyökkääjä Miika Roine iski 1—1-tasoituksen ottelun toisessa erässä. Maali ei kuitenkaan riittänyt kääntämään peliä voitoksi, vaan Tappara lähti pisteet mukanaan Tampereelle lukemien 2—4 jälkeen. Roineen edellisestä maalista oli ehättänyt kulua jo kuukausi.

— Olihan tuossa pieni tauko maalien välillä. Välillä uppoaa, välillä ei, Roine tuumi.

Viidennestä peräkkäisestä tappiosta huolimatta Roine näki Jukurien pelanneen hyvin.

— Pyrimme aina katsomaan tuloksen taakse. Kärkijoukkue on kovin mahdollinen mittari ja peli oli pienestä kiinni. Laitettiin Tappara ahtaalle.

Jukurien valmennusjohto rukkasi hyökkäysketjuja Tappara-otteluun. Roine ja Turo Asplund pelasivat Zach Budishin kanssa. Roineen mielestä ketjun peli kulki pirteästi.

— Vaihdokset tuovat aina erilaisuutta. Sovittuja asioita on vähemmän, joten peli tulee enemmän selkäytimestä.

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva muistutti koko kauden lähtöasetelmista.

— Isossa kuvassa se, että olemme playoff-taistelussa ja pelaamme hallitsevaa mestaria vastaan niin, että taistelemme voitosta, on hyvä asia.

— Tässä tilanteessa se, ettemme pystyneet voittamaan, on toinen tarina, ja se ei ole hyvä, jatkoi Dufva.

Kotijoukkueen parhaat hetket olivat Dufvan mukaan pelin loppuvaiheissa. Tapparan kolmanteen maaliin saakka Dufva piti Jukurien hyökkäyspeliä nihkeänä.

— Maali vapautti meidän energioita. Saimme siinä parhaan vaihteen päälle. Tämä seuraa viime aikojen tuloksia. Hajulla ollaan oltu, mutta vainu ei riitä, Dufva totesi.

Tappara-luotsi Jussi Tapolalle ensimmäinen voitto Jukureista maistui. Sarjakärki oikaisi kurssiaan heikosti sujuneen Ilves-ottelun jälkeen.

— Jukureita vastaan on oltava kärsivällinen. Paketti on pidettävä kunnossa ja jokaisen pelaajan on voitettava kaksinkamppailut. Johtoasemassa pelaamista meidän on parannettava, mutta hyvän maalivahtipelin ja alivoiman ansiosta kestimme.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.