Pelicans rokotti Jukureita virheistä

Jukurien kauden avausvoittoa ei nähty vielä Kalevankankaalla hyvästä yrityksestä huolimatta.

Jaakko Avikainen

Miika Roine viimeisteli Jukurien kolmannen maalin. Atte Tolvanen ja Janos Hari pitävät tällä kertaa Roineen poissa maalipaikalta.
Miika Roine viimeisteli Jukurien kolmannen maalin. Atte Tolvanen ja Janos Hari pitävät tällä kertaa Roineen poissa maalipaikalta.

Mikkelin Jukurit avasi kotiottelunsa Liigassa vauhdikkaasti. Kauden avausvoittoa ei kuitenkaan nähty Kalevankankaalla, kun Pelicans vei pisteet Lahteen 3–4 (1–2, 2–2, 0–0) –lukemin.

— Pelicans ansaitsi voiton tänään. Oli tehokas siinä kohdassa missä piti olla. Meillä taas siinä, missä olisi pitänyt peliä rauhoittaa, oltiin liikaa kaasu auki ja kaveri pääsi rokottomaan. Tehtiin liikaa vääriä valintoja, totesi Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Pienet virheet muuttuivat tänään aika isoiksi ja vastustaja rokotti niistä surutta. — Jesper Piitulainen

Pelissä oli hyviä hetkiä ja Jukurit onnistui kahdesti ylivoimalla, mutta mikkeliläiset kaipaavat vielä tehokkuutta hyökkäyspäässä sekä tiiviimpää alivoimapelaamista. Jukurit pääsi vielä päätöserään yhden maalin takaa-ajossa, mutta Pelicansin tarkempi peli sulki maalihanat.

— Kolmannessa erässä oltiin puolustuskannalla, mutta sitkeitä. Peliä pitää kehittää, mutta sitkeys meiltä löytyy, totesi Pelicansin Ville Nieminen lahtelaisten kauden toisesta voitosta.

— Jos Jukurit pelaa tuolla intensiteetillä mitä tänään, Jukurit tulee ottamaan paljon pisteitä.

Piitulainen iski ylivoimalla

Pelicans lähti otteluun terävämmin ja alun pyöritys palkittiin jo ajassa 1.28, kun Frank Gymer viimeisteli helposti maalin edustalta.

Jukurit pääsi peliin mukaan komealla ylivoimamaalilla. Maalitilanne syntyi Samuel Kemppaisen komeasta noususta. Jesper Piitulainen pääsi tälläämään Julius Vähätalon nappisyötöstä maalin.

— Siinä tapahtui paljon hyviä asioita ja sitten pääsi aika ilmaiseksi viimeistelemään, mutta ei voi olla ylivoimapeliin ihan tyytyväinen tänään, se oli vähän sellaista toivotaan toivotaan meininkiä, totesi Piitulainen

Jukurit sai tasoituksen jälkeen hyvin pelin haltuunsa, mutta Pelicans onnistui hyödyntämään ylivoimapelinsä erän lopussa. Jesse Ylönen oli terävin maalinedusruuhkassa ja pisti kiekon Jukurien maaliin.

Sarault teki avausmaalinsa

Toisessa erässä Jukurien heikko alivoima jatkui, kun Pelicans kuritti jo toistamiseen erikoistilanteesta. Jukurit tosin vastasi omalla ylivoimallaan, kun Miika Roine voitti aloituksen, Aleksandr Jakovenko käänsi Charles Saraultille, joka pääsi ampumaan sydämensä kyllyydestä ensimmäisen liigamaalinsa.

Jukurien juhlat eivät kauan kestäneet, kun kiekon keskialueella saanut Juhamatti Aaltonen kiersi Fredric Weiglin ja viimeisteli varmasti ottelun voittomaalin.

Jukurien kolmannen maalin teki Roine maalin edestä. Maalitilanteen loi Kristian Tanus, joka peippaili Pelicansin puolustajat kahville, ja laittoi vielä nappisyötön maalin eteen.

Päätöserässä Jukurit hallitsi peliä ja sai pitkiä mutta tuloksettomia hyökkäyksiä lahtelaisten päätyyn.

— Aika halpa tappio. Ajoittain hallittiin peliä, mutta pienet virheet muuttuivat tänään aika isoiksi ja vastustaja rokotti niistä surutta, totesi Piitulainen.

— Maalintekoon meillä kyllä löytyy taito, sen taakse ei voi mennä. Tarvitaan vain sellainen sopiva kovuus, mutta rentous.

Jukurien kausi ja avausvoiton metsästys jatkuu keskiviikkona Oulussa Kärppien vieraana.

Näin pelattiin

1.erä: 01.28. Frank Gymer (Hannes Björninen) 0–1, 10.59. Jesper Piitulainen (Julius Vähätalo, Samuel Kemppainen) 1–1 yv, 18.03. Jesse Ylönen (Janos Hari, Juhamatti Aaltonen) 1–2 yv.

Jäähyt: 09.10. Artturi Toivola P 2 min, 16.37. Fredric Weigel J 2 min, 19.12 Jesse Mankinen P 2 min.

2. erä: 24.31. Topi Jaakkola (Björninen, Hari) 1–3 yv, 29.33. Charles Sarault (Aleksandr Jakovenko, Miika Roine) 2–3 yv, 31.41. Aaltonen (Hari) 2–4, 35.38. Roine (Kristian Tanus, Jakub Galvas) 3–4.

Jäähyt: 24.02. Weigel J 2 min, 26.00. Pavel Vorobei P 2min, 29.28. Aleksandr Shtshemerov P 2 min, 33.07. Samuli Piipponen J 2 min, 40.00. Aleksi Mustonen P 2 min.

3. erä: Ei maaleja.

Jäähyt: 47.29. Tanus J 2 min, 48.39., Waltteri Merelä P 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 4x2 min=8 min, Pelicans 6x2 min=12 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 7+6+5=18, pois: 58.11-60.00), Atte Tolvanen Pelicans 6+5+7=18.

Erotuomarit: Kimmo Laakkonen, Jari Leppäalho (Tommi Niittylä, Henri Tukia).

Yleisöä: 2 814.

Uusimmat uutiset