Mainio oli nimensä mukainen Mikkelin raveissa

Lissun Eerikki jyräsi voittajaksi. Exuberance hallitsi suvereenisti.

Jaakko Avikainen

Markus Dahlström ja Exuberance saapuivat maaliin ylivoimaisina voittajina.
Markus Dahlström ja Exuberance saapuivat maaliin ylivoimaisina voittajina.

Nelivuotias Mainio saattaa jäädä pian ravikansan mieliin muutenkin, kuin velmun nimensä ansiosta. Nelivuotias ruuna palasi tauolta suoraan voittajaksi, kun riuska kiri kantoi Mika Forssin ajokin ykköseksi.

Voitto ei tullut helpolla, sillä nousijadivisioonan lähtöä hallitsi lähes maaliin asti tulisesti keulaan kiihdyttänyt Johnny Flame, jonka puhti kuitenkin loppui kesken maalisuoran.

— Olin kyllä sitä mieltä, että minulla on lähdön paras hevonen, mutta paikka takarivissä ja tauolta paluu mietityttivät. Kovan avauksen jälkeen toiveet olivat korkealla, Forss luonnehti Kati Lindsbergin valmennettavaa.

Viime syksyn hyvät esitykset saivat jatkoa ajalla 1.16,2.

Lissun Erkki yllätti

Kotiradan hevoset juhlivat kahta Toto75-voittoa. Pienenä yllättäjänä voittoon rynnisti puumalalaisen Pekka Luukkosen valmentama Lissun Eerikki on kyvykäs, mutta se palasi tauolta.

Päivän kovatasoisin kylmäverilähtö huipentui kolmen hevosen maalisuoran taistoon. Mikkeliläiskasvatti Viktor Kärppä laukkasi johtopaikalta, ja Lissun Eerikki ennätti täpärästi maalipaalulle ennen ulkoradalta kirinyttä kangasniemeläisen Terho Rautiaisen Kukan Tutua.

— Hevonen tuntui hyvältä jo lämmityksessä. Hyvät hevoset tulevat hyvin heti tauolta, kertasi Lissun Eerikkiä ohjastanut Ari Moilanen.

Vähemmän jännitettävää oli savonlinnalaisen Exuberancen taustavoimilla. Ohjastaja-valmentaja Markus Dahlström sai nauttia vauhdista ja päättää lähdön tuuletuksiin, kun lähtönsä suosikki hallitsi alusta loppuun ajalla 1.13,6.

Kierros sujui vähin yllätyksin

Kolmannen kotivoiton otti juvalainen Jani Ruotsalainen, joka ohjasti voittoon Risto Airaksisen valmentaman Wind of Victoryn. Kolme voittoa lauantaina ohjastanut Hannu Torvinen oli lähellä neljättä täysosumaa, mutta Torvisen ohjastaman Son’s Linen ja Ruotsalaisen ajokin kärryt ajautuivat hetkeksi hakaukseen maalisuoralla.

Kierros sujui vähin yllätyksin. Villiäijä oli avauskohteen kakkossuosikki ja päätöskohteen voittoon kirinyt Tir du Caux kolmanneksi eniten pelattu. Toto75-pankiksi 75 prosentin osuudella pelattu Juliette Lax oli vakuuttava, sillä ohjastaja Antti Teivaiselle riitti vain huolehtia sopivasta matkavauhdista.

Voitonjaossa kuusi oikein-tulokset jäivät kahvirahoille ja seitsemän oikein rastittaneet saivat reilun 200 euron lunastuksen.

T75-kierroksen ulkopuolisissa lähdöissä Torvisen ohjastama Give Me Match esitti vakuuttavan juoksun. Viisivuotias ruuna otti kauden neljännen voittonsa yhtä monessa lähdössä tyylillä, joka enteilee menestystä kovemmissakin lähdöissä. Voittoaika 1.15,8 tuli varsin helpon näköisesti.

Kotiradan voiton tarjosi puolestaan Hanna Rusasen valmentama Tulipiippu. Sen kiri oli loppusuoralla vahvin. Voittoaika pienen laukan jälkeen oli 1.28,0.

— Siinä katsottiin, onko Rusanen reenannut hevosta. Hevonen oli hyvä jo tauolta tullessaan ja nyt se ravaa hyvin ja on terve, luonnehti ohjastaja Pertti Puikkonen.