Kampparien P13-juniorien kausi päättyi mestaruusjuhliin – Finaalissa oli kaikki draaman ainekset

Viime hetken maali vei Kampparit jatkoajalle ja nopeaan voittoon.

Esko Korhonen

Kampparien P13-juniorien Mustat-joukkue juhli SM-kultaa Lappeenrannassa.
Kampparien P13-juniorien Mustat-joukkue juhli SM-kultaa Lappeenrannassa.

Kampparien juniorien menestyksekäs kausi sai jatkoa kuluneena viikonloppuna kahdella rintamalla. Seuran P13-juniorit voittivat Suomen mestaruuden Lappeenrannassa ja P17-nuoret sijoittuivat kolmanneksi Jyväskylässä.

P13-nuorten Mustat-joukkue uurasti kaksi päivää Kisapuistossa ja voitti kaikki viisi otteluaan.

Alkulohkossa kaatuivat niin OLS kuin Vesta 6–0. Puolivälierässä WP 35 sai tunnustaa mikkeliläiset 9–1 paremmakseen ja välierissä kukistui OLS uudestaan 6–1.

– Peli lähtivät suht' helposti käyntiin. Välierässä näkyi pientä jännitystä alussa, mutta toisen jakson rento peli toi lopulta voiton, kertoi P13-juniorien valmentaja Tero Kumela.

Finaali oli sitten sitäkin tiukempi. Uudelleen kohdattu Vesta johti peliä 2–0 ensimmäisen puoliajan jälkeen.

– Emme lannistuneet tästä ja toinen jakso pelattiin yhtä maalia. Saimme heti kavennuksen, mutta sen jälkeen pallo ei tuntunut pomppivan meille.

Vesta näyttikin menevän mestaruuteen, kunnes Simo Huotelin tasoitti lukemat 2–2:een neljä sekuntia ennen loppua ja ratkaisu piti hakea jatkoajalta. Sitä ehdittiin pelata vain reilut 20 sekuntia, kun Viljami Kumela laukoi kultaisen maalin ja mikkeliläisten saivat juhlia mestaruutta.

– Kaikki joukkueet pelasivat meitä vastaan siten, että puolustivat syvältä. Vesta onnistui tässä parhaiten, muisteli Kumela.

– Voittomme oli oikeutettu.

Kaiken kaikkiaan P13-juniorit pelasivat hienon kauden. Pitkä kausi alkoi menestyksellä jo marraskuussa kansainvälisessä turnauksessa Ruotsissa.

– Vahva kausi niin joukkue- kuin yksilötasolla. Molemmilla on menty eteenpäin, kertoi Kumela.

– Tämä lupaa pitkässäkin juoksussa hyvää.