Jukurit teki ryöstöretken Kuopioon — Partanen laukoi rankkarista jatkoaikavoiton Mikkeliin

Savon derbyt ja SM-liiga alkoivat mikkeliläisjuhlalla. Jukurit nousi tasoihin puolessa minuutissa.

Tuire Punkki

Turo Asplund vei Jukurit 1–0-johtoon Miika Roineen ja Mika Partasen esityöstä.
Turo Asplund vei Jukurit 1–0-johtoon Miika Roineen ja Mika Partasen esityöstä.

Jääkiekon liigakausi 2018—2019 näytti hyvän tovin alkavan Kuopion KalPan hallitulla voitolla Savon derbyssä, mutta loppuhetket muuttivat koko pelin kuvan. Jukurit poistui lopulta kotimatkalle kyydissään maukas voitto, jonka ratkaisun latasi jatkoajalla rangaistuslaukauksesta Mika Partanen.

— Taisteluvoitto. Omissa pelattiin paljon, mutta hyvä loppu. Meidän on vain pakko uskoa itseemme vaikeillakin hetkillä, jutteli tehot 1+2 nakutellut Partanen ottelun jälkeen.

Peli kääntyi lopulta KalPan puolustusvirheet tylysti hyödyntäneelle vierailijalle puolessa minuutissa.

Ensin Partanen tarjoili syötön maalin kulmalle Miika Roineelle, joka iski kavennusosuman Niko Hovisen ohi. Seuraavasta hyökkäyksestä runsaslukuinen mikkeliläiskatsomo räjähti uudelleen huutoon, kun Julius Vähätalo tarjoili namupassin Jesper Piitulaiselle, joka laittoi tasoituksen tyhjään rysään nopean hyökkäyksen päätteeksi.

— Olihan tämä peli melkoinen tunteiden vuoristorata. Meille tulee tällaisia vieraspelejä, joissa joudutaan puolustamaan paljon ja maalivahdin on pelattava hyvin, mutta ei sillä ole lopulta väliä, miten voitetaan, lausui Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

KalPa tarrasi vahvasti voittoon, kun Lauri Taipalus latasi ylivoimalla pelin 3—1:een. Päätöserä alkoi kuopiolaisittain vahvasti, kun Tommi Jokinen sai ajaa melkoisen vapaasti maalille ja runnoa irtokiekon sisään.

Jokisen osumaan esityön teki KalPan Leevi Aaltonen. Jukuri-kasvatti pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun ja esiintyi edukseen.

"Menettämisen pelko poistui"

Jukurien oli päätöserässä vaikea saada kiriään liikkeelle. KalPan Toni Hyvärisen jäähyn aikana Teemu Suhonen laukoi kiekon tolppaan, mutta muutoin kuopiolaispuolustus selvitti Jukurien painostuksen helpohkosti.

— 3—1-maalin jälkeen menettämisen pelko poistui joukkueesta. Maalit olivat melko rennosti tehtyjä. Läpi pelin oli vähän sellaista, että emme pystyneet ottamaan otetta ottelusta, kun siihen oli mahdollisuus, pohti Kangasalusta.

Toinen erä oli sikälikin erikoinen, että ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Sami Rajaniemen ottama jäähy. Ylivoiman aikana KalPa loi kolme vaarallista tekopaikkaa, mutta Frank Gymerin tolppalaukausta lähemmäs johto-osumaa kotijoukkue ei toisella 20-minuuttisella päässyt.

Jukurit avasi ottelun maalihanat neljännellä minuutilla. Niko Hovinen ei saanut vangittua Mika Partasen navakkaa laukausta, ja maalinedustalle syntyneen hässäkän päätteeksi Turo Asplund nokki kiekon sisään.

KalPa tasoitti pelin, kun Rajaniemi ei nähnyt maskin takaa lähtenyttä Lauri Taipaluksen laukausta. Rajaniemi oli ottelussa virkaveljeään selvästi työllistetympi ja selvisi urakastaan moitteitta.

Jukurit kohtaa tänään kotiavauksessaan Helsingin IFK:n, jonka ilta Jyväskylässä oli samantapainen kuin Jukureilla. IFK nousi jatkoaikavoittoon Jypistä maalein 4—3.

— Toivottavasti tulee mökki täyteen ja samanlainen mekkala kuin Kuopioon tänään. Kova taistelupeli tulee siitäkin, ennakoi IFK:sta viime vuonna Jukureihin siirtynyt Partanen.

Näin pelattiin

1. erä: 3.56 Turo Asplund (Miika Roine, Mika Partanen) 0—1yv, 7.31 Lauri Taipalus (Ville-Vesa Vainiola) 1—1.

Jäähyt: 2.54 Vainiola K 2 min, 10.15 Partanen J 2 min.

2. erä: maaliton.Jäähyt: 22.12 Sami Rajaniemi J 2 min.

3. erä: 41.14 Tommi Jokinen (Leevi Aaltonen) 2—1, 50.41 Lasse Lappalainen (Mikko Nuutinen, Eetu Luostarinen) 3—1yv, 58.23 Roine (Partanen, Asplund) 3—2im, 58.59 Jesper Piitulainen (Julius Vähätalo, Janne Tavi) 3—3.

Jäähyt: 44.63 Mikko Kokkonen J 2 min, 50.10 Janne Ritamäki J 2 min, 54.06 Toni Hyvärinen K 2 min.

Jatkoaika: 61.17 Partanen 3—4rl.

Jäähyt: ei jäähyjä.

Jäähyt yhteensä: KalPa 2x2 min=4 min, Jukurit 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Niko Hovinen KalPa 4+4+9+1=18, Rajaniemi Jukurit 9+9+4+0=22 (pois: 57:57-58:23).Erotuomarit: Petri Lindqvist, Jari Suorsa (Jani Pesonen, Teemu Riikonen)

Yleisöä: 4 025.