Koronavirus hiljentää juniori- ja harrasteurheilua – Mahl, Juniori-Jukurit ja jalkapallojuniorit keskeyttää toimintansa

Mikkelin Naisvoimistelijat perui perjantain jumpat ja päättää jatkosta tänään. Hatsinan juniorijoukkueet voivat päättää itse, harjoittelevatko.

Muun muassa Mikkelin Kissojen juniorit joutuvat koronaviruksen vuoksi harjoitustauolle.
Muun muassa Mikkelin Kissojen juniorit joutuvat koronaviruksen vuoksi harjoitustauolle.

Koronavirusepidemian vaikutukset alkavat näkyä Mikkelin alueen harraste- ja junioriurheilussa. Vielä torstaina iltapäivällä Mikkelin alueen harrasteliigat (Mahl) oli jatkamassa toimintaansa, mutta torstai-iltana kokoontunut yhdistyksen hallitus päätti keskeyttää kilpailutoiminnan perjantaista eteenpäin toistaiseksi.

Tauon aikana yhdistys ei järjestä pelitapahtumia tai kerhoja. Mahl tiedottaa seuraavansa tilannetta ja tiedottavansa, kun toiminta voi käynnistyä uudelleen.M

Mikkelin jalkapalloseurat keskeyttävät juniorijoukkueidensa toiminnan maaliskuun lopun ajaksi. Mikkelin Palloilijat ja Porrassalmen Urheilijat-62 tiedottivat asiasta jo aiemmin ja Mikkelin Kissat on tehnyt saman päätöksen.

MP noudattaa Suomen Palloliiton liittohallituksen päätöstä, jonka hallitus myöhään eilen illalla teki. Palloliitto keskeytti kaiken kilpailutoiminnan muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, joista yksi on Suomen cupin neljännesvälierä. MP pelaa Urpolassa lauantaina ilman yleisöä.

Suomen hallitus linjasi torstaina, että yli 500 katsojan yleisötilaisuudet perutaan. MP:n ja Hakan cup-kohtaamiseen odotettiin huomattavasti suurempaa yleisömäärää. Mikkelin Pallo-Kissojen Kakkosen joukkueen oli määrä pelata harjoitusottelu lauantaina Lahden Reippaan kanssa, mutta ottelu peruttiin.

Juniori-Jukurit ei harjoittele

Jääkiekkoseura Juniori-Jukurien harjoitus- ja pelitoiminta on myös päätetty keskeyttää. Päätös seuraa Suomen Jääkiekkoliiton myöhään torstai-iltana tekemää päätöstä kaiken sarjatoiminnan pysäyttämisestä.

– Joukkueet eivät harjoittele tänä aikana, eikä turnauksia järjestetä, Juniori-Jukurien junioripäällikkö Tuomas Anttonen.

Seura kehottaa välttämään kaikkia mahdollisia kokoontumisia mukaan lukien vanhempainillat. Juniori-Jukurit arvioi tilannetta uudelleen maaliskuun viimeisenä päivänä.

Jääkiekkoliiton päätös peruutti muun muassa Mestiksen pudotuspelit ja karsinnat.

Salibandyseura Hatsinan kilpailutoiminta päättyi myös Salibandyliiton linjauksen myötä. Hatsinalla ei toistaiseksi ole omaa ohjeistusta, miten juniorijoukkueet toimivat. Joukkueet ja pelaajat itse voivat siis päättää, harjoittelevatko vai eivät. Harrasteryhmät, salibandykoulu ja perhesäbä jatkuvat, mutta osallistumisesta voivat päättää osallistujat itse.

Hatsinan kevään junioriturnaus joko perutaan tai siirretään syksyksi.

Naisvoimistelijat kokoontuu, Siriuksen luokkakilpailut peruuntuivat

Mikkelin Naisvoimistelijat on päättänyt perua tänään perjantaina järjestettäväksi tarkoitetut jumpat. Seuran hallitus kokoontuu tänään päättämään muista toimista, seura tiedottaa verkkosivuillaan.

Voimisteluseura Sirius seuraa koronavirustilannetta kevätnäytöksensä osalta, mutta harjoittelee toistaiseksi normaalisti Saimaa-stadiumin vuoroja lukuunottamatta. Stadiumin kaikki harjoitusvuorot on peruttu.

Suomen Voimisteluliitto linjasi peruvansa kaikki kilpailu- ja muut tapahtumat 14. huhtikuuta saakka, joten Mikkelissä maaliskuun viimeiseksi viikonlopuksi suunniteltu luokkakilpailu jää myös väliin.

– Peruuntuneiden harjoitusten osalta valmentajat antavat omatoimiset kotiharjoitteet. Muut harjoitukset perutaan, jos THL:n määräyksestä päiväkodit ja koulut suljetaan, Sirius tiedottaa verkkosivuillaan.