Juvan pesäpallon noususta kertova Kunniakierros-dokumentti saa tv-ensi-iltansa isänpäivänä

Juvalaisen Lotta-Kaisa Riistakosken ohjaama dokumenttielokuva on aiemmin nähty elokuvateattereissa.

Juvan Puistolassa riitti yleisöä Superpesis-vuosina.
Juvan Puistolassa riitti yleisöä Superpesis-vuosina.

Viime vuonna ensi-iltansa saanut juvalaisen pesäpallon noususta ja romahduksesta kertova dokumenttielokuva Kunniakierros esitetään televisiossa isänpäivänä. Juvalaislähtöisen Lotta-Kaisa Riistakosken ohjaama ja käsikirjoittama 38 minuuttia pitkän dokumenttielokuvan esittää 10. marraskuuta Ylen TV2-kanava kello 16.20.

Elokuva tulee myös Yle Areenaan 10.11. lähtien ja esitetään uusintana televisiossa 11. ja 16. marraskuuta. Aiemmin elokuvan on voinut nähdä elokuvateattereissa Juvalla, Savonlinnassa ja Tampereella.

Kunniakierroksen tarina alkaa 1980-luvulta juvalaisen pesäpallon nousun alkuvuosista ja päättyyy vuoden 1998 sopupelikohuun ja sen jälkivaikutuksiin. Dokumentti käy läpi tapahtumia Juvan Pallon huippuvuosien pelinjohtajan Hannu Mannisen (1950—2008) perheen kautta.

— Tein tämän elokuvan, koska halusin ymmärtää, mitä aikoinaan tapahtui ja miksi. Toiveeni on, että elokuva puhdistaa ilmapiiriä niin Juvan kuin pesäpallon ympäriltä, Juvalla pesishuuman aikana asunut Riistakoski kertoo.

Elokuva esitetään lisäksi myös Helsingissä Kettupäivät-elokuvafestivaaleilla. Elokuvateatteri Orionissa Kunniakierroksen voi nähdä sunnuntaina.