Marko Kauppinen ei jatka ensi kaudella Jukurien päävalmentajana – Jukurit tarjosi jatkosopimusta, josta Kauppinen kieltäytyi

Jukurien ensi kauden valmentaja on auki.

Vesa Vuorela

Marko Kauppisen pesti Jukurien valmentajana on jäämässä puolentoista kauden mittaiseksi.
Marko Kauppisen pesti Jukurien valmentajana on jäämässä puolentoista kauden mittaiseksi.

Jääkiekkoliigassa pelaava Mikkelin Jukurit vaihtaa valmentajaa. Joukkuetta viime vuoden tammikuusta asti luotsannut Marko Kauppinen ei jatka liigajoukkueen peräsimessä ensi kaudella.

Jukurien piti ratkaista valmentajakysymys alun perin marraskuussa, mutta asiaa siirrettiin koronaviruksen vuoksi ja tuolloin voimassa olleen sopimuksen optiota ei käytetty. Asiaan palattiin tammikuussa ja nyt Kauppinen, 41, ei tarttunut Jukurien jatkotarjoukseen.

– Lähtöpäätös rakkaasta seurasta ei ollut helppo, ja toivon, että jonain päivänä voin vielä palata kotiseuraani takaisin monia kokemuksia rikkaampana. Nyt keskittyminen on täysin tässä kaudessa, sillä pelejä on vielä paljon jäljellä. Haluan kuitenkin jo tässä vaiheessa kiittää koko yhteisöä tuesta ja kannustuksesta raskaana koronavuotena. Tehdään yhdessä tästä meille hieno kevät, Kauppinen toteaa Jukurien tiedotteessa.

Kauppinen jatkaa valmennustehtäviään liigan ulkopuolella, kertoo Jukurit. Jukurit tiedottaa samalla myös aloittavansa uuden päävalmentajan hakuprosessin.

Jukurit on tällä hetkellä SM-liigassa sijalla 13. Viime kaudella Jukurit päätyi Kauppisen luotsaamana samalle sijalle. Kauppinen korvasi Pekka Kangasalustan Jukurien liigajoukkueen päävalmentajana viime vuoden loppiaisena.

Ennen edustusjoukkueen pestiä Kauppinen valmensi Jukurien A-nuoria. Kauppinen on Jukurien oma kasvatti, jolla on takanaan 1001 pääsarjaottelun mittainen pelaajaura puolustajana. Kauppinen päätti pelaajauransa Jukurien kapteenina seuran ensimmäisen liigakauden 2016-2017 päätteeksi.