Pallo-Kissojen nälkä kasvaa syödessä — Päävalmentaja antaa alkukaudesta lähes kiitettävän arvosanan

Päävalmentaja Janne Moilanen antaa MiPK:lle alkukaudesta lähes kiitettävän arvosanan.

Vesa Vuorela

Janne Moilanen on ollut tyytyväinen joukkueensa alkukauteen.
Janne Moilanen on ollut tyytyväinen joukkueensa alkukauteen.

Mikkelin Pallo-Kissat kohtaa torstaina kolmannen pääkaupunkiseudun joukkueen putkeen, kun sarjakakkonen FC Viikingit saapuu vierailulle Helsingistä.

Neljä pistettä MiPK:n edellä oleva Viikingit aloitti sarjan kahdella tappiolla, mutta ryhdistäytyi sen jälkeen kuuden ottelun tappiottomaan putkeen. Neljästä viime pelistä vuosaarelaisryhmälle on kertynyt täysi pistepotti, minkä lisäksi joukkue on saanut isokokoisen kärkensä Joel Paatelaisen takaisin kokoonpanoon.

MiPK:n edellisissä otteluissa kohtaamat VJS ja Klubi 04 rakensivat peliä alhaalta asti lyhyillä avauksilla. MiPK vastasi tähän prässäämällä aktiivisesti ylhäältä asti. Etenkin 1—1-tasapelissä Klubi04:ää vastaan tämä metodi toimi hyvin.

Viikingit on taktisessa mielessä toisenlainen vastustaja.

— He tulevat varmaan suoraviivaisemmin ja avaavat enemmän pitkällä. Tässä on vielä harjoituksia ennen ottelua, joten katsotaan millä tavalla lähdemme siihen vastaamaan, ennakoi Pallo-Kissojen päävalmentaja Janne Moilanen.

Moilanen kuvaa Viikinkejä isokokoiseksi, romuluiseksi ja kovaa pelaavaksi ryhmäksi.

— Meidän täytyy olla jälleen valmiita taistelemaan. Ykkös- ja kakkospallojen voittaminen on isossa roolissa, jos peli menee painiksi.

Viime kaudella joukkueiden välisissä kohtaamisissa nähtiin roppakaupalla maaleja, kun Viikingit vei Helsingissä lukemin 3—2 ja Mikkelissä päädyttiin 2—2-tasatulokseen.

Pallo-Kissojen pelaava kokoonpano selviää vasta ottelun kynnyksellä. Pallo-Kissoista Antti Voutilainen, Jonne Uronen ja Appiah Nelson pelasivat tiistaina Ri-Pan ottelussa Kolmosessa, ja heidän pelikuntonsa torstaille on vielä epäselvä. Joitakin pelaajia saattaa olla myös poissa työesteiden vuoksi.

Olemme huomanneet pärjäävämme kärkijoukkueita vastaan. — Janne Moilanen.

Kissat kärjen tuntumassa

Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen Pallo-Kissat majailee Kakkosen A-lohkon neljännellä sijalla 12 pisteellä. Yksikään tasaisen lohkon joukkue ei ole toistaiseksi karannut muilta, ja haastajana kauteen lähtenyt MiPK on yhä hyvissä asemissa jopa kärkikamppailuun. Piikkipaikkaa pitää paikallisvastustaja MP tasapisteissä Viikinkien kanssa 16 pisteellä.

— Antaisin toistaiseksi kaudesta kouluarvosanaksi 8½. Olemme päästäneet vähän maaleja ja olleet vaikeasti voitettava joukkue, Moilanen summaa.

Päävalmentaja on ollut tyytyväinen myös siihen, miten joukkue on sopeutunut vaihtamaan taktiikkaa otteluiden välillä ja niiden aikana.

— Pari viime peliä ovat olleet nappisuorituksia ylhäältä prässäämisen osalta. Se tapa vaatii paljon ajattelua, ennakointia ja juostuja metrejä.

Hyvin mennyt alku on merkinnyt sitä, että joukkueen sisällä nälkä kasvaa syödessä.

— Olemme huomanneet pärjäävämme kärkijoukkueita vastaan. Olimme jopa vähän pettyneitä vierastasapeliin Klubi 04:ää vastaan, joka on kuitenkin aika kova tulos. Siitä huomaa odotusarvojen kasvaneen.

MiPK—FC Viikingit torstaina kello 18.30 Urheilupuiston kentällä.