Kontiot eivät vedä hampaat irvessä — Pesäpallon ikämiesten SM-turnauksessa pelataan tosissaan, mutta pelistä nauttien

Ikämiesten SM-turnaus kokosi tänä vuonna 13 joukkuetta, joka on kaksi edellisvuotta enemmän.

Ville Niskanen

Sen verran tosimielellä Kontioiden SM-turnauksessa pelataan, ettei pieniltä parhaiden pesäpalloperinteiden mukaisilta "turpakäräjiltä" Lahden Mailaveikkojen ja Helsingin Puna-Mustien välillä vältytty.
Sen verran tosimielellä Kontioiden SM-turnauksessa pelataan, ettei pieniltä parhaiden pesäpalloperinteiden mukaisilta "turpakäräjiltä" Lahden Mailaveikkojen ja Helsingin Puna-Mustien välillä vältytty.

Olisit mennyt, kuuluu huuto Puistolan pesäpallostadionin katsomosta.

Kontioiden, eli yli 35-vuotiaiden pesäpallon Suomen mestaruudesta pelataan turnausmuotoisesti. Takavuosina mestaruudesta on pelattu myös sarjamuotoisesti, mutta pelaajisto vaikuttaa olevan tyytyväinen nykyiseen malliin.

Varkautelaisen Puurtilan Kisa-Poikien isännöimään turnaukseen osallistuu 13 joukkuetta. Yksi alkulohko pelattiin Juvalla, ja sen voittoon eteni helsinkiläinen Puna-Mustat. Muut joukkueet olivat Lahden Mailaveikot ja Tampereen Manse PP.

Lahtelaisten alkulohkon tuloksena oli lopulta kaksi tappiota, mutta se ei tunnu suuremmin tunnelmaa pilaavan, vaikka Manse PP:tä vastaan tullut tappio hieman harmittikin.

— Se me vähän hölmöiltiin itse, toteaa LMV:n Jarkko Kaija.

— Ainahan kun pelipuvun pistää päälle, niin silloin laitetaan kaikki peliin, Kaija jatkaa.

Joukkuetoveri Tomi Kolppanen tiivistää pelin hengen.

— Mutta ei täällä hampaat irvessä vedetä. Turnauksessa on hienoa nähdä vanhoja pelikavereita, joiden kanssa on saatettu pelata vuosia sitten viimeksi, Kolppanen juttelee.

Kaija ja Kolppanen ovat pelanneet pesäpalloa juniorina, mutta peliura katkesi myöhemmin. Pesis kuitenkin veti miehet takaisin tositoimiin ja tällä kaudella he pelaavat LMV:n maakuntasarjan joukkueessa.

— Tämä on ensimmäinen kerta kontioiden turnauksessa. Se on kyllä sanottava, että Juvalla on aivan loistava kenttä pelata, Kaija tuumii.

Toki tapa valmistautua turnaukseen myös hieman vaihtelee. Pari viikkoa sitten Sotkamon Jymy esitteli Suomensarjassa varsin nimekkään avauskokoonpanon, kun vuosina 1996 ja 1997 vuoden lukkariksi valittu Markus Meriläinen, Superpesiksessä pelannut nykyinen Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen ja Jymy-legenda Mikko Kuosmanen kävivät hakemassa pelituntumaa.

Ei liene yllättävää, että Sotkamon KMV on keikkunut mitaleilla vuodesta toiseen. Tähän viikonloppuun joukkue lähti hallitsevana mestarina.

Kommentoidut