Leevi Paasoselle nuorten kilpaveneiden SM-hopeaa

Mikkeliläinen aloitti kilpauransa menestyksekkäästi.

Markus Paasonen

Leevi Paasonen kaasutteli toiseksi kilpaveneiden SJ10-luokan SM-sarjassa.
Leevi Paasonen kaasutteli toiseksi kilpaveneiden SJ10-luokan SM-sarjassa.

Hirvensalmen Veneilijöitä ja edustava Leevi Paasonen suoriutui mainiosti avauskaudestaan kilpaveneiden SJ10-luokassa. Myös nuorten rataveneilijöiden avuksi perustettua F1LIP Junior Teamia edustava 9-vuotias mikkeiläinen oli luokan SM-sarjan kakkonen.

Suomen mestaruuden vei edellisellä kaudella SM-mitaleille ajanut Eemil Kaipio. Luokka oli erittäin tasainen loppuun saakka

Paasonen ajoi ensimmäisessä SM-kilpailussaan Raumalla heti aika-ajojen kakkoseksi ja ensimmäisen erän toiseksi, mutta toinen erä jäi teknisten murheiden vuoksi väliin. Sunnuntaina vene jälleen toimi ja Paasonen oli neljän erän kilpailun yhteistuloksissa neljäs.

Kauden ensimmäisen kilpailuvoiton Paasonen ajoi Tammelassa Kuivajärvi Racessa. Paasonen voitti uudella veneellään kaikki neljä erää SM-sarjan ulkopuolella ajetussa kilpailussa.

Voittotili aukesi myös SM-sarjassa heti Tammelan kilpailun jälkeen. Paasonen ajoi aika-ajojen voittoon Jyväskylässä ja piti ensimmäisessä erässä Kaipion takanaan. Toisen erän startin hermoilu johti rangaistukseen, mutta kokonaistuloksissa kolmannen erän viides sija ja neljännen erän voitto toivat myös SM-osakilpailun voiton.

Kuopion osakilpailussa Paasonen oli kolmas ja Kotkassa neljäs, joten viimeiseen Helsingin osakilpailuun mikkeliläinen lähti tiukasti kiinni mitalisijassa. Helsingissä tuli myös osakilpailun voitto, joka toi Paasoselle SM-hopean.

Luetuimmat