Jukureilta kova suoritus — viikon saldo seitsemän pistettä

Ilves on vielä Jukureilta kaatamatta Kalevankankaalla.

Zach Budish ahdisteli Ilveksen maalilla pelannut Antti Lehtosta jo ennen tekemäänsä maalia.Tampereen Ilves on siinä mielessä mukava vieras Kalevankankaalla, että joukkue tuo mukanaan äänekkäät kannattajansa, jotka tuovat tunnelmaa halliin yhdessä Sarvis Clubin kanssa. Pelillisesti Ilves ei ole ollut kuitenkaan Jukureille helppo vastus. Ilves kävi viime kaudella hakemassa kahdesti Liiga-pisteet Mikkelistä, eikä siihen tullut myötä muutosta lauantainakaan. Tosin tällä kertaa Jukurit ei jäänyt ilman pisteitä.
— Viikossa seitsemän pistettä, se on kova suoritus, sanoi Risto Dufva Jukurien kaaduttua vasta voittomaalikisassa.
— Olen tyytyväinen, että saatiin tuollainen taisteluilme esiin ja vaikeasta tilanteesta vielä jatkoajalle.
Ilves onnistui toisessa erässä siinä missä Jukurit ei: maaliedustan irtokiekosta ja ylivoimapelissä. Mikkeliläiset eivät ainakaan voi väittää, ettei heillä ollut vastaavanlaisia maalipaikkoja.
— Tällä kaudella ollaan kieltämättä tehty vastustajan maalivahdista hyvä. Nytkin saatiin kahdessa ensimmäisessä erässä jo kiekko maalivahdin selän taakse, mutta ei maaliin, harmitteli Jukurien kultakypärä Teemu Tallberg.
Vieraiden maalit tulivat ilkeisiin paikkoihin. Avausmaali tuli aivan toisen erän alkuun, kun ensimmäinen erä oli ollut Jukurien hallintaa ja ylivoimamaali pitkän Jukuri-pyörityksen jälkeen. Lopulta kolmannessa erässä Jukurien hyökkääjät löysivät tilaa Ilves-puolustuksen keskeltä. Sekä Zach Budish että Markku Flinck saivat tehdä maalinsa rauhassa.
— Kolmanteen erään ymmärrettiin, että meidän on oikeasti tehtävä se maali ja muutettiin pelaamista sen verran, että mentiin hanakammin maalille, sanoi Tallberg.
Jos Jukurit sortuivat pelaamaan maalipaikkansa liian pieniin kulmiin, oli Ilveksen peli kasassa vain hetkittäin. Puolustuspäässä joukkue tekee töitä, mutta hyökkäyssuuntaan on vaikeaa. Jukurit pystyi kontrolloimaan peliä ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ensimmäistä kertaa kauden aikana.
— Pitkät hyökkäykset olivat sinne suuntaan, miten haluamme pelata. Olemme ymmärtäneet, miten tässä sarjassa pitää pelata, jos haluaa pisteitä. Jotain osa-alueita meidän pelissä on jo sinnepäin, sanoi Tallberg.
Jukurit kärsi ottelussa kolmannenkin takaiskun toisessa erässä, kun Hannu Pikkarainen loukkaantui. Pikkaraisen paikan kakkospakkiparissa otti Henri Auvinen. Jukurien valmentaja Risto Dufva ei osannut vielä kertoa lisätietoa Pikkaraisen vamman vakavuudesta.

Jukka Laitinen

Jukka Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet