Mikkelin moottorikerho sai Kouvolasta ilmaiseksi lähtöpuomin, jolta on lähdetty MM-voittoon — Tykkimäen motocross-rata rapistuu, tuska tunnetaan Etelä-Savossa saakka

Lähtöpuomi makasi heinän keskellä ja oli melko kehnossa kunnossa. Silti sen korjaaminen on seuralle halvempi vaihtoehto kuin uusi useita tuhansia euroja maksava puomi.

Vesa Vuorela

Mikkelin Moottorikerhon puheenjohtaja Tero Raittila sanoo, ettei tiedä, harmittiko oman puomin menetys aikoinaan enemmän kuin Kouvolan puomin haku nyt.
Mikkelin Moottorikerhon puheenjohtaja Tero Raittila sanoo, ettei tiedä, harmittiko oman puomin menetys aikoinaan enemmän kuin Kouvolan puomin haku nyt.

Tykkimäen motocross-rata häviää pian kirjaimellisesti. Tänä keväänä Mikkelin moottorikerho kävi hakemassa pois noin 30 vuotta vanhan lähtöpuomin.

— Viime syksynä kysyimme endurokisan jälkeen, onko tälle käyttöä. Siellä se makasi heinän keskellä. Kouvolan entinen toimitilajohtaja sanoi, että viekää pois vaan, moottorikerhon hallituksen puheenjohtaja Tero Raittila kertoo.

40 lähtöpaikan puomi oli melko kehnossa kunnossa ja sen korjaaminen vaati mikkeliläisiltä paljon työtä. Silti se on seuralle huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin uusi useita tuhansia euroja maksava puomi.

Kouvolan Motocrossin KMC:n veteraanikuljettaja Pekka Koirikivi on tuohtunut Tykkimäen tilasta.

— Rata on tuhottu jo vuosia sitten. Se on jäänyt rallicross-radan ja -varikkojen alle. Viime kesänä silitettiin lähtösuora ja nyt lähti puomi.

Pattitilanne hiertää käyttäjien määrän ja maksujen välillä

Koirikivi ihmettelee, miksei KMC:ltä kysytty, onko heillä käyttöä puomille.

— Meillä on nuoria lupaavia kuskeja. Surkea tilanne, kun on tuollainen paikka, jolle ei tehdä mitään, vaikka käyttäjiä olisi.

Kaupunki omistaa Tykkimäen moottoriradan, jonka se on vuokrannut Kouvola Circuitille.

Kouvola Circuitin Vesa Niemelä sanoo, että motocross-radasta pidetään huolta, jos sille on käyttäjiä.

Monet kouvolalaiset moottoriurheiluseurat ovat kritisoineet Tykkimäen korkeita käyttömaksuja.

Etelä-Savossa tunnetaan kouvolalaisten tuska

Mikkelin moottorikerhon Raittila sanoo, että Etelä-Savossa tunnetaan kouvolalaisten tuska. Mikkelin moottorikerhon Haukilammen motocross-rata suljettiin vuonna 2011.

— En tiedä kumpi harmittaa enemmän, silloin kuin meiltä myytiin puomi vai nyt kun haki tämän puomin.

Raittila toivoo, että Kouvolan motocross-solmu aukeaa jotenkin.

— Miska Aaltonen lähti Husqvarnallaan tältä puomilta MM-osakilpailuvoittoon Kouvolassa 1999. Olin paikan päällä katsomassa.

Kari Huusari

Vuonna 2011 Tykkimäkeen kokoontui vielä nuoria kuljettajia harjoittelemaan ohjatusti.
Vuonna 2011 Tykkimäkeen kokoontui vielä nuoria kuljettajia harjoittelemaan ohjatusti.